Χριστουγεννιάτικο πάρτυ - υπερπαραγωγή 500.000 δολαρίων με χαβιάρι και... μπακλαβά από το ΔΝΤ



Μπορεί στην Ελλάδα οι περισσότεροι να ετοιμάζονται να κάνουν Χριστούγεννα αντικαθιστώντας τη γαλοπούλα με... κοτόπουλο, την ώρα που ο πολύς Πολ Τόμσεν συχνά-πυκνά μας εγκαλεί γιατί δεν «σφίγγουμε αρκετά το ζωνάρι», όμως στο ΔΝΤ «του δίνουν και καταλαβαίνει», στήνοντας ένα φαντασμαγορικό εορταστικό γκαλά, κόστους μόλις... μερικών εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων!

 Με τις γιορτές να πλησιάζουν και την Ουάσινγκτον στολισμένη εδώ και μήνες, οι επιτελείς του ΔΝΤ δεν θα μπορούσαν να μην ευχαριστήσουν τους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους του Ταμείου, οργανώνοντας μία εντυπωσιακή εκδήλωση (ΕΔΩ), ύφους που απέχει κατά πολύ από εκείνο της λιτότητας, την οποία με πάθος πρεσβεύουν οι διαπρύσιοι κήρυκές της, προβεβλημένα στελέχη του ΔΝΤ.

Έτσι λοιπόν το περασμένο Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, στην έδρα του ΔΝΤ έλαβε χώρα μία αν μη τι άλλο όχι σεμνή τελετή στην οποία φιλοξενήθηκαν περί τα 7.000 άτομα, εκ των συνολικά 13.000 που είχαν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή.

Οι τυχεροί παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν μία πανδαισία γεύσεων από διάφορες εθνικές κουζίνες, αφού στα κεντρικά του Ταμείου, όπου και φιλοξενήθηκε το όλο γεγονός, οι καλεσμένοι μπορούσαν να επισκεφθούν επτά συνολικά «κέντρα σερβιρίσματος» (serving stations).

Με τα ορεκτικά να σερβίρονται από τις 20:00 έως τις 21:30, το φαγητό από τις 20:00 έως τις 23:00 αντίστοιχα, αλλά και ποικιλίες τυριών και μπαγκετών να είναι διαθέσιμες από τις 22:30 κι έπειτα, ώστε να μην έχαναν ολότελα το γευστικό πάρτυ και όσοι θα εργάζονταν έως αργά, είναι σίγουρο πως άπαντες θα έμειναν ευχαριστημένοι. Βέβαια, μπορεί το φίνο χαβιάρι, η ντελικάτη γεύση των οστρακοειδών, το εκλεπτυσμένο άρωμα του σολομού ή ο αισθητηριακός οργασμός που μπορεί να προκαλέσει στη γλώσσα μία δοκιμή εξαιρετικής ποιότητας τρούφας, να αποτελούν... καθημερινότητα για τα στελέχη και πολλούς από τους υπαλλήλους του ΔΝΤ, όμως όλα αυτά μαζί, συνοδευόμενα με ορισμένα από τα cocktails-σήματα κατατεθέντα της κοσμοπολιτικής ευζωίας, δελεάζουν ακόμα και τους πιο συνηθισμένους σε αυτά ουρανίσκους. Όπερ και εγένετο λοιπόν.

 Με το γκαλά να κρατά μέχρι τη 01:00, οι πιο χαλαροί των γραφειοκρατών, ίσως βοήθησε και το ότι η «επίσημη βραδινή» ενδυμασία ήταν προαιρετική, είχαν την ευκαιρία να ξεφαντώσουν χορέυοντας στο, διόλου ταπεινό, υπόγειο, όπου μία «καλοκουρδισμένη» ορχήστρα συντρόφευε τους χορευτικούς βηματισμούς.

Κάπως έτσι λοιπόν αποφάσισαν να αποχαιρετίσουν τον παλιό χρόνο στην Ουάσινγκτον (την κ@@λοχρονιά θα μπορούσαμε να πούμε από την Αθήνα), την ώρα που στη Φλώρινα, στο Κίλκενυ, στη Μπράγκα και αλλού μετρούν αντίστροφα, όχι για το «3,2,1... Καλή Χρονιά!», αλλά για να περάσουν τα αφόρητα κρύα, που γίνονται ακόμη πιο ανυπόφορα ελέω κρίσης και... οικονομικής στενότητας.

Σύμφωνα με τις μετριοπαθείς εκτιμήσεις το κόστος του γκαλά ανήλθε στα 350.000 δολάρια ενώ βάσει των πιο... φιλόδοξων υπολογισμών άγγιξε τα 500.000. Δεδομένου ότι το ΔΝΤ αρέσκεται στις «αστοχίες», υποθέτουμε πως ο λογαριασμός θα βγήκε κάπως μεγαλύτερος στο τέλος.

Πάντως όπως σκωπτικά σχολιάζει ο Al Kamen , κορυφαίος αρθρογράφος της Washington Post... σιγά το ποσό, μόνο η Ελλάδα θα καταβάλλει στο Ταμείο γύρω στα 899.000.000 δολάρια μέσα στο 2013!

Παρότι ο κίνδυνος τους λαϊκισμού ελλοχεύει όταν ασχολείσαι με το τι... τρώνε και πίνουν οι άλλοι, ιδιαίτερα μέσα στην παρούσα συγκυρία, το να επιδεικνύεται, εν χοροίς και οργάνοις, η κοινωνική αναισθησία, σε σημείο που εύλογα αυτή να μπορεί να αποκληθεί ως αντικοινωνική συμπεριφορά δεν περιποιεί τιμή κανέναν.

Τουλάχιστον έτσι γίνεται σαφές ότι ο τάχα παιδαγωγικός λόγος που αρθρώνει η τρόικα, ώστε να επαναφέρει την ελληνική κοινωνία στο δρόμο της... σύνεσης, δεν ηχεί παρά ως «κύμβαλο αλλαλάζον» και ίσως αυτό να φανεί χρήσιμο, στο τέλος. Εκτός κι αν μας αρκεί η συμπερίληψη του «εθνικού» μπακλαβά στο ενδιάμεσο μενού του καφέ.

Π.Σ.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver