Ολοταχώς απόσχιση της συντήρησης τροχαίου υλικού Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ!



 Του Φώτη Φωτεινού


Ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος και συνάμα υποστηρικτές κερδίζει η ενοποίηση της συντήρησης τροχαίου υλικού του ΟΣΕ με τις αντίστοιχες μονάδες των «Σταθερών Συγκοινωνιών» (Μετρό – Τραμ – ΗΣΑΠ).

 Ήδη, το πρώτο και σημαντικότερο βήμα έγινε με τη δημοσιοποίηση του ΦΕΚ  (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ) για την ίδρυση της νέας εταιρείας συντήρησης τροχαίου υλικού που ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο. Η εταιρεία φέρει την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Ανώνυμη Εταιρεία» (στις διεθνείς συναλλαγές ο διακριτικός τίτλος είναι Hellenic Company for Rolling Stock Maintenance).

Σε πρώτη φάση, έως τις 31/12/12, η εταιρεία θα λάβει το τμήμα συντήρησης βαγονιών του ΟΣΕ, αλλά όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ «σκοπός της εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών συντήρησης, επισκευής και ανακατασκευής τροχαίου και λοιπού σιδηροδρομικού υλικού και άλλων μέσων σταθερής τροχιάς».

Τι σημαίνει αυτό;

Αν πετύχει το «πείραμα» με την απόσχιση της τεχνικής βάσης του ΟΣΕ, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την απόσχιση των αντίστοιχων τμημάτων του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του Τραμ και συνεπακόλουθα, της απορρόφησής τους από την «Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού».

Γιατί γίνεται αυτό;

Μα φυσικά, προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, με «προίκα» τα σταθερά εγγυημένα έσοδα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το Μετρό, τον ΗΣΑΠ και το Τραμ.

Μόνο από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ετήσια εγγυημένα έσοδα είναι περί τα 40 εκατ. ευρώ! Σήμερα, στην τεχνική βάση του ΟΣΕ και στις δυο συσχετιζόμενες διευθύνσεις (Εργοστασίων – Μηχανοστασίων) απασχολούνται περί τα 800 – 900 άτομα.

Από αυτά, περίπου 400 - 500 άτομα θα μετακινηθούν στη Rosco και – εφόσον απορροφηθούν οι αντίστοιχες μονάδες της «ΣΤΑ.ΣΥ.» - εκτιμάται ότι θα μεταφερθούν 150 – 200 άτομα από Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver