Η πολιτική είναι «σκύλα», δεν υπάρχουν φιλίες παρά μόνο σκοπιμότητες.





Όταν ένας πολιτικός αναλαμβάνει να κυβερνήσει, από τη θέση του πρωθυπουργού, του υπουργού, του συμβούλου, του διευθυντή, του γενικού γραμματέα ή απ’ όποια θέση του δοθεί, συνήθως «ψωνίζεται». Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις όπου οι κυβερνώντες πατάνε στο έδαφος και δεν πετάνε από την αλαζονεία που τους δίνει η εξουσία.
Τις περισσότερες φορές έχουν τουπέ, υφάκι υπεράνω, διατάζουν τους υποτακτικούς, έχουν λιμουζίνα με σοφέρ και ασφάλεια, αισθάνονται εν πολλοίς παντοδύναμοι. Άλλωστε έχουν το πεπόνι έχουν και το μαχαίρι αφού έρχονται οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους, οι βουλευτές ή ο απλός κόσμος και του ζητά διάφορες χάρες. Τον έχουν ανάγκη στην τελική, ε και δε θέλει και πολύ να ψωνιστεί ο άνθρωπος. Ειδικά όταν δεν έχει παρελθόν στην πολιτική και αυτοσυγκράτηση.
Έχουμε δει στην ιστορία της Ελλάδας «λίγους» να γίνονται ακόμη και πρωθυπουργοί, υπουργοί σίγουρα. Σκεφτείτε μόνο τους δύο προηγούμενους πρωθυπουργούς με το βαρύ επώνυμο και θα καταλάβετε τι λέμε.
Από την άλλη, σκεφτείτε τους «κηπουρούς» του Γ. Παπανδρέου οι οποίοι από παντελώς άγνωστοι έγιναν υπουργοί μέσα σε μια νύχτα και αμέσως «σήκωσαν μύτη» που λέει κι ο λαός. Μπιρμπίλη, Ραγκούσης, Δρούτσας, Παπακωνσταντίνου, Γερουλάνος κ.λπ. απέκτησαν ύφος μόλις υπουργοποιήθηκαν. Αισθάνονταν πανίσχυροι, ότι κανείς και ποτέ δεν πρόκειται να τους αγγίξει, ότι αυτοί είναι πάνω απ’ όλα, λύνουν και δένουν στον κρατικό μηχανισμό.
Αυτή τους η αλαζονεία, όπως είπαμε, πηγάζει και από τον χαρακτήρα τους. Αν δεν είσαι προσεκτικός βάζεις μια «πανοπλία» και νομίζεις ότι δε θα σε πειράξει ποτέ κανείς.
Η περίπτωση του Γ. Παπακωνσταντίνου είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις. Όπως και του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, του Γ. Παπαντωνίου και όποιου άλλου πολιτικού πετάχτηκε μέσα σε μια νύχτα στα σκουπίδια.
Όλοι αυτοί «έλυναν κι έδεναν» όταν ήταν στην εξουσία. Όλοι τους προσκυνούσαν, τους παρακαλούσαν, τους ζητούσαν χάρες, τους «έγλειφαν» για τα προσωπικά τους ρουσφέτια.
Όμως, όπως έχει αποδείξει η πολιτική, κι όχι μόνο στην Ελλάδα, δεν υπάρχει μπέσα. Δεν υπάρχουν φιλίες, παρά μόνο συμφέρον. Και το κυριότερο: Δεν υπάρχει ηθική.
Η εικόνα του Γ. Παπακωνσταντίνου να μιλά σε άδεια έδρανα προχθές και να απολογείται για τα λάθη του, είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Μίλησε μπροστά σε λίγους κι έφυγε από την πίσω πόρτα χωρίς κανείς να τον χαιρετήσει. Ποιον, τον τσάρο της οικονομίας που για δύο χρόνια ήταν από του ισχυρότερους πολιτικούς, που όλοι τον προσκυνούσαν. Τώρα, σε μια ένδειξη της πολιτικής που είναι «σκύλα» κανείς δεν του μίλησε.
Το ίδιο συμβαίνει κι όταν κάποιος σκέφτεται πως ο ‘Ακης, ο  πολιτικός που παρ’ ολίγο να γίνει πρωθυπουργός, βρίσκεται σε ένα κελί με άλλους τέσσερις και τρώει ρεβίθια με κρεμμύδι.
Θα πει κανείς «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται», το έχουν πει οι αρχαίοι Έλληνες εδώ και αιώνες. Κάποιοι δεν το έχουν αντιληφθεί καλά, ωστόσο, κι όταν ξεκινούν να ασκούν την εξουσία πιστεύουν ότι θα είναι πάντα ισχυροί. Ας πάρουν παράδειγμα από τον… πανίσχυρο Παπακωνσταντίνου κι ας κόψουν το υφάκι. Ποτέ δεν ξέρουν πώς θα τα φέρει η ζωή. Μια στραβή και θα ξεχαστούν από τους φίλους.
Είπαμε: Η πολιτική είναι «σκύλα», δεν υπάρχουν φιλίες παρά μόνο σκοπιμότητες.
 http://www.antinews.gr/

Και ένα ανέκδοτο:
 
Ο υπουργός του κυβερνώντος κόμματος κάνει περιοδεία.
Επισκέπτεται ένα σχολικό συγκρότημα και ακούει τα παράπονα των δασκάλων και των μαθητών:
- Κύριε υπουργέ, δεν έχουμε πετρέλαιο για θέρμανση και έρχεται βαρύς χειμώνας…
- Κύριε υπουργέ, δεν μας χωράνε οι αίθουσες, τα μισά θρανία είναι χαλασμένα, τα περισσότερα τζάμια είναι σπασμένα…
Αφού ακούει διάφορα τέτοια, τους λέει:
- Μήν ανησυχείτε όλα θα γίνουν το συντομότερο δυνατόν.

Μπαίνει στην Mερσεντές και πάει στον επόμενο σταθμό, στις τοπικές φυλακές. Ακούει και εκεί πολλά παράπονα.
- Κύριε υπουργέ, θέλουμε καλύτερο φαγητό, περισσότερα κλινοσκεπάσματα, πιο πολύ προσωπικό γιατί δεν επαρκούμε…
- Θα γίνουν όλα όσα ζητάτε, μην ανησυχείτε.

Μπαίνει στην Μερσεντές και καθώς φεύγουν αρχίζει να δίνει οδηγίες στον γραμματέα του.
- Λοιπόν, Κωστάκη. Στο σχολείο στείλε ένα συνεργείο να μπαλώσει μερικές τρύπες, και να βάλει μερικά τζάμια, αλλά τίποτε άλλο.

Μετά στείλε ένα συνεργείο στις φυλακές να φτιάξει: πισίνα, χαμάμ, τζακούζι, σάουνα, αίθουσα για διασκέδαση με 50άρα τηλεόραση, φλίπερ…
Μένει κάγκελο ο γραμματέας.
- Μα κύριε υπουργέ, τί είναι αυτά που λέτε;
Και απαντά ο υπουργός:
- Κοίτα Κωστάκη.
Σχολείο πήγαμε και δεν θα ξαναπάμε.
Στην φυλακή όμως μπορεί να πάμε
… Κατάλαβες;
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver