Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι και προειδοποιούν με κλιμάκωση σε περίπτωση επίταξης



Κοινό μέτωπο απέναντι στην "κυβερνητική αυθαιρεσία", τη μη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη μη ιδιωτικοποίηση και το "ξεπούλημα" των εταιρειών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς αποφάσισαν σε κοινή σύσκεψη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε στάσεις εργασίας την επόμενη Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, καθώς και σε 24ωρη απεργία την επόμενη Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), του ΕΚΑ και των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ), της ΟΣΥ ΑΕ (Οδικές Συγκοινωνίες) και της ΕΡΓΟΣΕ, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Μεταφορών να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων στις μεταφορές.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε επίταξη των απεργών του μετρό, αποφασίστηκε "να προχωρήσουν, άμεσα, σε κινητοποιήσεις σε όλα τα μέσα μεταφοράς". Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, αναμένεται να αποφασίσουν, πιθανότατα εντός της ημέρας, για την περαιτέρω στάση τους.  

Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα  
Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου θα γίνει στάση εργασίας σε ΗΣΑΠ και Τραμ (δεν έχει ανακοινωθεί η ώρα). Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά.   
Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας στα λεωφορεία 11:00-16:00. Την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου απεργία σε όλα τα Μέσα. 

http://news247.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver