Αποζημίωση λόγω της απεργίας. Κυριάκος Μητσοτάκης




 


Την αποζημίωση των κατόχων μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για "ανήθικη και απαράδεκτη η μεθόδευση ορισμένων συνδικαλιστών να κρατούν «ομήρους» εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους του λεκανοπεδίου".

Η ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής


Η απεργία που συνεχίζεται στο Μετρό και στα άλλα μέσα σταθερής τροχιάς έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και την καθημερινότητα της πρωτεύουσας.
Είναι προφανώς ανήθικη και απαράδεκτη η μεθόδευση ορισμένων συνδικαλιστών να κρατούν «ομήρους» εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους του λεκανοπεδίου χρησιμοποιώντας ως «όπλο» δημόσια μέσα μεταφοράς.
Εκτός όμως από τις υπόλοιπες επιπτώσεις τους, οι επαναλαμβανόμενες απεργίες προκαλούν και οικονομική ζημία όχι μόνο στα ίδια τα μέσα μεταφοράς αλλά κυρίως στους πολίτες οι οποίοι τα χρησιμοποιούν.
Είναι ενδεικτικό ότι εξαιτίας των απεργιών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα μέσα στον Ιανουάριο, ειδικά το Μετρό έχει λειτουργήσει κανονικά τις μισές ημέρες.

Την ίδια ώρα οι κάτοχοι της μηνιαίας κάρτας των 45 ευρώ που είναι και η πιο συνηθισμένη επιλογή όσων χρησιμοποιούν καθημερινά το Μετρό, έχουν χάσει ουσιαστικά τα μισά τους χρήματα. Αφού οι συνδικαλιστές δεν ενδιαφέρονται για τον πολίτη ο οποίος πληρώνει για να εξυπηρετείται, τουλάχιστον η Πολιτεία είναι εκείνη που οφείλει στοιχειωδώς να τον σεβαστεί.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της προσφυγής στη Δικαιοσύνη κατά των απεργιών, είναι ανάγκη να βρεθεί τρόπος να αποζημιώνεται ο πολίτης που έχει προπληρώσει για όσες μέρες το Μετρό και τα άλλα μέσα δεν λειτουργούν.
Ο συνεπής πολίτης που, παρά την κρίση, πληρώνει είναι εκείνος που ουσιαστικά αιμοδοτεί τα μέσα μεταφοράς άρα γι' αυτόν πρέπει να μεριμνήσει το Υπουργείο και οι Εταιρείες που τα διαχειρίζονται, διαφορετικά θα ενταθεί η εισιτηριοδιαφυγή που έτσι κι αλλιώς αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα προβλήματά τους.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Ανάπτυξης:
Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να αναζητήσει από κοινού με τις διοικήσεις των Εταιρειών τρόπους ώστε να αποζημιώνονται οι πολίτες κάτοχοι μηνιαίων καρτών για τα μέσα μεταφοράς;

 http://www.enikos.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver