“Σεισμοί” στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας, όταν περνάει το μετρό



Ο καθεδρικός ναός της Κολωνίας κάνει... ταλαντώσεις, εξαιτίας της λειτουργίας των συρμών μίας νέας γραμμής του μετρό, και οι διάκοσμοί του κινδυνεύουν να καταστραφούν.
Οι αισθητήρες μέτρησης σεισμών επαλήθευσαν πως οι δονήσεις που ένοιωθαν οι πιστοί εντός του ναού, προέρχονται από την κυκλοφορία των συρμών στις σήραγγες, που διανοίχτηκαν τον περασμένο μήνα και διατρέχουν τη μία πλευρά του κτίσματος.
  
“Δεν μπορεί να αποκλεισθεί ότι αυτές οι επιπτώσεις μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσουν ζημιές στο κτήριο”, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο πρωθιερέας του καθεδρικού Νόρμπερτ Φέλντχοφ.

Οι υπεύθυνοι του ναού συμφώνησαν χθες με τις αρχές μεταφορών και εκπροσώπους της πόλης πως οι συρμοί θα πρέπει να μειώνουν την ταχύτητά τους, όταν θα διέρχονται κάτω από τον επιβλητικό καθεδρικό με τους δύο οβελίσκους του καμπαναριού του, που δεσπόζει στη μία από τις όχθες του Ρήνου.
 Επίσης έχει συσταθεί μία ομάδα εργασίας για να εξετάσει κι άλλα μέτρα που θα αποβλέπουν στη μείωση της ταλάντωσης και του θορύβου.
 
Ο ναός, που χτίστηκε μεταξύ του 1248 και 1880, υπέστη σοβαρότατες ζημιές από τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά παρέμεινε όρθιος. Είναι ένα από τα πλέον επισκέψιμα μνημεία της Γερμανίας και έχει ανακηρυχθεί μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς από την Ουνέσκο.
 http://www.newsit.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver