Εργαζόμενοι λεωφορείων στο NewsIt: «Ας έρθουν να μας επιτάξουν κι εμάς» - Παράνομη η απεργία στα λεωφορεία, όχι στα τρόλεϊ



- «Συνεχίζουμε την απεργία έως την Τρίτη όπως έχει αποφασιστεί» δηλώνουν στο NewsIt οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία 
- Το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία τους 
- Καμία δικαστική απόφαση – σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt- για τους εργαζόμενους στα τρόλεϊ (οδηγούς και τεχνικούς) και τους τεχνικούς στα λεωφορεία 
- Έκτακτη συνεδρίαση το απόγευμα για να αποφασίσουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι 
 - Αποφασισμένη να κηρύξει επίταξη αν χρειαστεί η κυβέρνηση 

Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, δηλώνουν στο NewsIt ότι παρά τη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου να κηρύξει παράνομη την απεργία των οδηγών στα λεωφορεία.

«Ας έρθουν να μας επιτάξουν» διαμηνύουν και τονίζουν ότι για την ώρα η απόφασή τους για απεργία έως την Τρίτη παραμένει σε ισχύ.

 Αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt αναφέρουν ότι η απόφαση του δικαστηρίου αφορά μόνο την απεργία που έχουν κηρύξει οι οδηγοί στα λεωφορεία και όχι τις κινητοποιήσεις των τεχνικών ή των οδηγών και τεχνικών στα τρόλεϊ.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία επισημαίνουν ότι δεν τους έχει παραδοθεί καμία απόφαση δικαστηρίου που να χαρακτηρίζει παράνομη την απεργία τους.

«Η διοίκηση δε μας έχει ενημερώσει και χρησιμοποίησε ως φερέφωνα συγκεκριμένους ιδιωτικούς σταθμούς», δήλωσαν.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής έχει αποφασιστεί να γίνει νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Η Ομοσπονδία Συγκοινωνιών υποστηρίζει ότι έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους και πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και για την απεργία της Δευτέρας.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους αλλά και να γίνει διάλογος για τα αιτήματά τους, με εξαίρεση το ζήτημα του ενιαίου μισθολογίου.

Σήμερα, δεν κυκλοφορούν λεωφορεία και τρόλεϊ, ούτε όμως Προαστιακός και τρένα του ΟΣΕ.

Εξαιτίας της απεργίας του ΟΣΕ, τα δρομολόγια του Μετρό σταματούν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας και δε φτάνουν έως το αεροδρόμιο. Αποφασισμένη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις απεργίες σε ΟΣΕ και Προαστιακό είναι και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και αν χρειαστεί θα κηρύξει επίταξη και για λεωφορεία, τρόλεϊ όπως έγινε και στο Μετρό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver