Υπηρεσία αποζημίωσης για όσα κλέβουν «πονηροί» ταξιτζήδες



Μία πρωτοποριακή ιδέα για την αύξηση της εμπιστοσύνης πολιτών και τουριστών στις υπηρεσίες των ταξί, αλλά και την «τρομοκράτηση» των επιτήδειων οδηγών ταξί, υλοποίησε ο Δήμος της Σεούλ.

Η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας υποφέρει -όπως οι περισσότερες σχεδόν μητροπόλεις του πλανήτη- από τους οδηγούς ταξί με «πειραγμένα» ταξίμετρα ή διαθέσης εξαπάτησης των πελατών.

Ο επιβάτης αντιλαμβάνεται ότι το τίμημα που του ζητούν είναι υπέρογκο πολύ αργά. Συνήθως μπορεί απλώς να διαμαρτυρηθεί ή να ζητήσει ακριβή ρέστα, αλλά ως εκεί.

Οι εμπνευστές της νέας υπηρεσίας, ωστόσο, του δίνουν τόσο κίνητρο όσο και αμοιβή για να κάνει περισσότερα.

Ο Δήμος της Σεούλ προσφέρει πλέον μετρητά μέχρι 450 δολάρια σε όποιον καταγγέλλει ταξί για κάποια ατασθαλία, ειδικά όταν πρόκειται για ξένους τουρίστες.

Για το λόγο αυτό άνοιξε και ειδική 24ωρη τηλεφωνική γραμμή στα αγγλικά (το 02-1330 αν πάτε στη Σεούλ).

Η πληροφορία αυτή θα κάνει πολλούς ξένους αντί να είναι «πειθήνια» θύματα των ταξί, να ελέγχουν εξαρχής το κόμιστρο, καθώς θα έχουν λαμβάνειν ένα αξιόλογο ποσό. Αντίστοιχα, θα κάνει και τα ταξί να το σκεφτούν διπλά πριν επιχειρήσουν ο,τιδήποτε παράτυπο.

 Παράλληλα με αυτή την κίνηση, πάντως, ο Δήμος έχει λανσάρει και ειδικό στόλο «διεθνών» ταξί με εκπαιδευμένους οδηγούς και οχήματα υψηλής ποιότητας, δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο στην αγορά.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver