Το 39% των επιβατών προτιμά το Μετρό, μόλις 2% το Τραμ!



Του Φώτη Φωτεινού 

 Σύμφωνα με τα επίσημα απολογιστικά στοιχεία του OAΣΑ, για το 2011, που παρουσιάζει το metaforespress.gr (τα αντίστοιχα του 2012 δεν έχουν συλλεχθεί ακόμα, σε απόλυτο βαθμό, αν και δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές με το 2011), το Μετρό κατείχε το 39% της επιβατικής κίνησης, με τα λεωφορεία να κατέχουν τη δεύτερη θέση με 34%.

Τα λεωφορεία, αλλά και τα τρόλεϊ θα πρέπει να αισθάνονται λίγο «αδικημένα», καθώς κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, υλοποιήθηκαν 600 προσωρινές και 300 μόνιμες τροποποιήσεις υφιστάμενων γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ. 

Οι τροποποιήσεις αυτές, σε κάποιες περιπτώσεις, οδήγησαν σε νέες γραμμές, αλλά κυρίως επέφεραν συγχωνεύσεις γραμμών, άρα περιορισμό των προσφερόμενων θέσεων

 Στην τρίτη θέση ο ηλεκτρικός, με μερίδιο 16%, ο οποίος την συγκεκριμένη χρονιά (2011) «πλήρωσε» την ταλαιπωρία που υπέστη το επιβατικό κοινό από την αναβάθμιση της γραμμής Κηφισιά - Φάληρο.

Στην τέταρτη θέση τα τρόλεϊ με 9%, ένα ποσοστό «μερικώς ικανοποιητικό», δεδομένου ότι αποτελούν ένα μέσο, το οποίο έχει αφεθεί στην τύχη του από το υπουργείο Μεταφορών.

Τέλος, στην πέμπτη θέση το τραμ, με μερίδιο μόλις 2%.

Το πενιχρό 2% δίνει «τροφή» σε όσους είχαν εναντιωθεί στην κατασκευή του, πόσο μάλλον για ένα σύγχρονο μέσο, το οποίο ελπίζει να αναστηθεί με την επέκταση στον Πειραιά.

Κατανομή μεριδίων αγοράς συγκοινωνιακών φορέων ΟΑΣΑ (2011)

Μετρό 39%
Λεωφορεία 34%
Ηλεκτρικός 16%
Τρόλεϊ 9%
Τραμ 2%

Πηγή

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver