Ακόμη μία παραίτηση λόγω της δίωξης στη ΔΕΗ



Την παραίτησή του υπέβαλε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης  Σπύρος Ευσταθόπουλος, λόγω της συμμετοχής του στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. Πρόκειται για το τρίτο "κρούσμα" μετά τις παραιτήσεις των κ.κ. Τ. Αθαηνασόπουλου και Γ. Μέργου το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο κ. Ευσταθόπουλος αντικατέστησε στις 5 Ιουνίου του 2007 τον κ. Χαράλαμπο Δαυίδ ως μη εκτελεστικό μέλος στο δ.σ. της επιχείρησης. Στο παρελθόν ο κ. Ευσταθόπουλος είχε διατελέσει, μεταξύ άλλων, γενικός γραμματέας Ανταγωνιστικότητας και γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων.

Η δίωξη

Η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του πρώην δ.σ. της ΔΕΗ, αφορά στην υπογραφή της σύμβασης το 2007 για την κατασκευή της μονάδας της επιχείρησης στο Αλιβέρι.

Ύστερα από έρευνα που διεξήγαγε ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των μελών του ΔΣ της ΔΕΗ για τη μονάδα στο Αλιβέρι η οποία αν και θα έπρεπε να λειτουργεί κανονικά εδώ και δύο χρόνια, μέχρι σήμερα παραμένει ημιτελής, προκαλώντας ζημία στο δημόσιο που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί Καταχραστών του Δημοσίου και στρέφεται σε βάρος των μελών του ΔΣ της ΔΕΗ που υπέγραψε την επίμαχη σύμβαση το 2007.

Ο εισαγγελέας έκρινε πως θα έπρεπε τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ να είχαν διαβλέψει ότι δεν θα κατασκευαστεί εγκαίρως ο αγωγός φυσικού αερίου ο οποίος αποτελούσε προϋπόθεση για τη λειτουργία της μονάδας στο Αλιβέρι.
Πηγή:www.capital.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver