ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΑΝΝΑ ΖΩΗΡΟΥ: ΕΤΣΙ ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ



Σε βαρύτατες καταγγελίες αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ επί των ημερών του Τάκη Αθανασόπουλου προχώρησε το μέχρι πρότινος μέλος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, Άννα Ζωηρού.

Με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προχωρά σε συγκεκριμένες καταγγελίες για την υπογραφή της σύμβασης με την Intralot και τη διαχείριση των Κρατικών Λαχείων.

 Όπως υποστηρίζει η κα Ζωηρού το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ είχε αναστείλει εδώ και πολλούς μήνες την υπογραφή της νέας σύμβασης με την Intralot «προκειμένου να μη δεσμεύσει τον επόμενο ιδιοκτήτη του ΟΠΑΠ».

Παρόλα αυτά η σύμβαση προχώρησε κανονικά επί των ημερών του κ. Τάκη Αθανασόπουλου, αν και ποτέ δε συζητήθηκε κάτι τέτοιο στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ. Σε παρόμοιες καταγγελίες προχώρησε και για το διαγωνισμό για τη διαχείριση των Κρατικών Λαχείων.

Όπως αναφέρει, η ίδια αρνήθηκε να συμφωνήσει σε κινήσεις του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ το αποτέλεσμα των οποίων ήταν για παράδειγμα να «απομείνει ένας μόνο υποψήφιος (σύμπραξη ΟΠΑΠ).

Σοβαρότατες όμως είναι και οι καταγγελίες που διατυπώνει αναφορικά με «προσλήψεις κολλητών», με μηνιαίες αποζημιώσεις που αγγίζουν τα 4 ή και 5 χιλιάδες ευρώ, όπως επίσης και με τις επεκτάσεις και ανανεώσεις που κάνει η διοίκηση «στα συμβόλαια των διαφόρων συμβούλων αξίας εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες κυριολεκτικά γίνονται τελευταία στιγμή ή ακόμα και εκ των υστέρων!». 

 «Πάντα με εντυπωσίαζε το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει ποτέ το χρόνο να διενεργήσει διαγωνισμούς γι" αυτά τα έργα και επιλέγει τις ανανεώσεις και τις επεκτάσεις των υπαρχουσών συμβάσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων η κα Ζωηρού αναφέρει επίσης ότι είχε εκφράσει τη διαφωνία της και στην αλλαγή των όρων που έγινε στο διαγωνισμό της ΔΕΠΑ.

«Αφού», όπως σημειώνει «είχαν ανοίξει οι φάκελοι των ενδεικτικών προσφορών, κάτι που ρητά και κατηγορηματικά απαγορεύει το πρώτο τεύχος του διαγωνισμού».

Η αλλαγή των όρων, όπως υποστηρίζει, «σκοπό είχε την ενίσχυση της συμμετοχής κάποιων υποψηφίων, αυτό όμως καταστρατηγεί κάθε έννοια του υγιούς ανταγωνισμού και της ίσης μεταχείρισης».

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver