Κυβέρνηση: Εξετάζει συγχώνευση εταιρειών μέσων μεταφοράς



Δεν θέλω πανικό, το άρθρο είναι απο το 2005, απλά το βάζω για να θυμηθούνε μερικοί!!
 
 
Με τη συγχώνευση των επτά εταιρειών μέσων μαζικής μεταφοράς που λειτουργούν σήμερα στην πρωτεύουσα (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, ΟΑΣΑ, τραμ, προαστιακός, μετρό) σε έναν «μητροπολιτικό φορέα συγκοινωνιών», δηλαδή σε μία εταιρεία, θα ξεκινήσει ως το τέλος του χρόνου το σχέδιο εξυγίανσης των ΔΕΚΟ. Μία δεύτερη παρέμβαση θα αφορά την αναδιάρθρωση και οικονομική εξυγίανση του ΟΣΕ με τελικό στόχο (σε βάθος χρόνου) την ιδιωτικοποίησή του. 
 
Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης έλαβε το πράσινο φως από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στη μεγάλη αυτή αλλαγή που θα έχει πολιτικό κόστος, καθώς θα απαιτηθούν αποφάσεις όπως: «Πάγωμα» προσλήψεων, μετατάξεις προσωπικού από εταιρεία σε εταιρεία, αυξήσεις εισιτηρίων (αποφασίστηκαν ήδη), έλεγχος μισθολογικών αυξήσεων, ακόμα και άρση μονιμότητας για τους νεοπροσληφθέντες. Η συγκεκριμένη πολιτική θα αποφασίζεται κατά περίπτωση.

Από τα σχέδια εξυγίανσης που θα εφαρμοστούν σταδιακά θα εξαρτηθεί επίσης εάν θα χρειαστεί εθελούσια έξοδος και σε ποιες επιχειρήσεις, καθώς και πώς θα καλυφθεί το κόστος μίας τέτοιας απόφασης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έως το τέλος του έτους θα προετοιμαστεί και θα ψηφιστεί νόμος-πλαίσιο επί του οποίου έχουν συμφωνήσει οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης, Μεταφορών Μ.Λιάπης και Ανάπτυξης Δ.Σιούφας.

Ο νόμος θα προβλέπει την καθιέρωση αρχών εταιρικής διακυβέρνησης, εφαρμογή των ΔΛΠ σε όλες τις ΔΕΚΟ. Επίσης θα δίνεται η δυνατότητα στους εποπτεύοντες υπουργούς να αναπτύσσουν από κοινού και σε συμφωνία ειδικά προγράμματα οικονομικής εξυγίανσης σε κάθε επιχείρηση ξεχωριστά.
 http://www.reporter.gr



Πηγή:www.reporter.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver