Δικαίως φωνάζει η Χρυσή Αυγή. Οι άλλοι τι κάνουν;



''Παραμένει κλειστό το Ορυχείο Βεύης, εισάγουμε λιγνίτη αμφιβόλου ποιότητος, οργιάζουν εργολάβοι και μεσάζοντες'' 

 Το εθνικοκοινωνικό έγκλημα που συντελείται με την συνενοχή τοπικών παραγόντων στο θέμα του επί δεκαετίας κλειστού ορυχείου στην Βεύη Φλώρινας δεν έχει προηγούμενο.

Στην λίστα των λουκέτων μπήκε το ορυχείο στο Κλειδί και πρόσφατα το ορυχείο λιγνίτη στην Αχλάδα Φλώρινας όπου οι απλήρωτοι λιγνιτωρύχοι, αυτοκινητιστές και συναφείς επαγγελματίες έχουν βγει εδώ και ένα χρόνο στο δρόμο για να λάβουν τα δεδουλευμένα τους.

 Το γνωστό φιλέτο των αρπαχτικών απατεώνων στην Φλώρινα, το κατά τα άλλα υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος «ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ Ι» προμηθεύεται πρώτη ύλη (λιγνίτη) από την Βουλγαρία και την Τουρκία.

Μάλιστα οι μεσάζοντες που μεσουρανούν αυτές τις ημέρες βρήκαν την ευκαιρία να πλουτίσουν με την μεταφορά containers με Βουλγάρικο και Τούρκικο λιγνίτη.

Το βαρύ τίμημα των εγκληματικών-αντεθνικών πράξεων τους το χρυσοπληρώνει πρώτιστα ο Έλληνας καταναλωτής στο τριμηνιαίο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (κωδικός: μείγμα καυσίμου 47,69%) παρέα με το απίθανο στην σύλληψη «φόρο ηλεκτροδότησης» κατοικιών, επιχειρήσεων, καταστημάτων ή κτηνοσταβλικών εγκαταστάσεων γνωστό σε όλους μας «χαράτσι». 

Βαρύτατο όμως τίμημα πέραν των περιβαλλοντολογικών υγειονομικών επιπτώσεων έχει υποστεί και η τοπική οικονομία στην ευαίσθητη εθνικά –κοινωνικοοικονομικά ακριτική περιοχή της Φλώρινας.

Ο πρωτογενής αγροτικός τομέας έχει συρρικνωθεί τρομακτικά, η αγροτική γη έχει απαλλοτριωθεί, κοινότητες κινδυνεύουν να χαθούν από τον χάρτη (Κλειδί- Άγιοι Ανάργυροι), απλήρωτοι εργαζόμενοι εντάσσονται στις τάξεις των νεόπτωχων ανέργων , οι οικογένειες τους κυριολεκτικά πεινάνε, η ανεργία ξεπερνάει το 35%, συνεχίζεται η φτωχοποίηση του πληθυσμού και η ερημοποίηση της υπαίθρου.

Παρόλα αυτά η περιοχή έχει ονομασθεί με ένα εύηχο περιτύλιγμα ως «ενεργειακός δήμος» αλλά η μόνη «ενέργεια» που αντικρίζουμε εν προκειμένω στα ορυχεία της Βεύης, Κέλλης και Αχλάδας στον Δήμο Φλώρινας είναι το λουκέτο και ένα σεληνιακό τοπίο όπου τα κοιτάσματα λιγνίτη αυταναφλέγονται χωρίς καμία αξιοποίηση και ο ορυκτός πλούτος σαπίζει κυριολεκτικά στο υπέδαφος .

Από το έτος 2003 στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ο φάκελος «Ορυχείο Βεύης» είναι σκονισμένος στα συρτάρια. Παρέλασαν 5 Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (με τη σημερινή τρικομματική), ισάριθμοι Υπουργοί Ενεργείας και Περιβάλλοντος και ουδείς ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά ώστε να επαναλειτουργήσει το ορυχείο της Βεύης. Λόγια, λόγια, λόγια και επί της ουσίας ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό.

Σήμερα ΟΛΑ τα ορυχεία όπως αναφέρουμε παραπάνω είναι κλειστά για να ακριβοπληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής εισαγωγές τόνων λιγνίτη από Βουλγαρία και Τουρκία.

Αυτή είναι η αδιαφορία, ο γραικυλισμός, ο ξεπεσμός και η αθλιότητα των Υπουργείων και των Αυτοδιοικητικών της Φλώρινας η οποία δεν έχει τέλος. Δεν μας έφταναν όλα αυτά τα τοπικά γαλάζια σφυροδρέπανα, τόσο ο βουλευτής της ΝΔ κος Κωνσταντινίδης Ευστάθιος όσο και ο Δήμαρχος Φλώρινας κ.Βοσκόπουλος Ιωάννης, προσκεκλημένοι του κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου χειροκροτούσαν ακατάπαυστα με χαμόγελα μέχρι τα φρύδια για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής του νέου εργοστασίου παραγωγής ρεύματος, όχι στην Φλώρινα αλλά στην Πτολεμαΐδα (Πτολεμαΐδα V).

Αναρωτιόμαστε τι χειροκροτούσαν; 

Τα χάλια τους στην Φλώρινα με κλειστά ΟΛΑ τα ορυχεία ;
Τι χειροκροτούσαν και πανηγύριζαν; για τους απλήρωτους λιγνιτωρύχους στον περιβόητο «ενεργειακό Δήμο Φλώρινας» και όσα περιγράφουμε παραπάνω;
 Επί δέκα χρόνια ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. πότε ασχολήθηκαν σοβαρά με το άνοιγμα του ορυχείου στην Βεύη;
Είναι υπερήφανοι για το κλειστό ορυχείο στην Αχλάδα που συμπεριλαμβάνεται στα όρια του… ενεργειακού Δήμου που υποτίθεται ηγούνται;
Πότε ενδιαφέρθηκαν να ψάξουν μαζί με προγενέστερους βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους το σκονισμένο φάκελο του ορυχείου Βεύης στα συρτάρια του Υπουργείου; Προεκλογικά;
ή όταν χόρευαν και φωτογραφίζονταν με οπαδούς του ουράνιου τόξου του εξαδέλφου του νυν δημάρχου και επί σειρά ετών νομάρχη Βοσκόπουλου Ιωάννη και επί επτά συναπτά έτη βουλευτή της ΝΔ. Κωνσταντινίδη Ευσταθίου για μια χούφτα ψήφους προδοτών και ανθελλήνων;
Πότε και πώς πίεσαν ακριβώς για να ανοίξει ο φάκελος του ορυχείου Βεύης;

Γι αυτά και πολλά άλλα κατορθώματα επί των ημερών τους, ο λαός της Φλώρινας λίαν συντόμως θα τους δώσει την ηχηρή απάντηση-χαστούκι για την πολυετή αδράνεια, ανικανότητα, καιροσκοπισμό και παθητικότητα τους.

Δεσμευόμαστε ότι, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να ανακινηθεί το ζήτημα των κλειστών ορυχείων της Βεύης και να μην εκχωρηθεί ο ορυκτός πλούτος της περιοχής μας σε γνωστή Γαλλο-Ελβετική κομπανία αντί πινακίου φακής.

Επίσης θα καταγγείλουμε στη βουλή την τροφοδοσία του «ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗ Ι» με το ακριβό τούρκικο ή βουλγάρικο κάρβουνο κατώτερης ποιότητας.

Δέκα ολόκληρα χρόνια τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη Φλώρινα αδράνησαν, αδιαφόρησαν και κορόιδεψαν. Όλα τα ορυχεία λιγνίτη είναι κλειστά οδηγώντας στην πείνα, στην ανεργία και στον μαρασμό την ακριτική Φλώρινα.

Η πρόκληση και η αθλιότητα έχει τα όρια της και εσείς τα έχετε ήδη ξεπεράσει κύριοι…

Τα ψέματα και ο εμπαιγμός σας τελείωσε, ο λαός της Φλώρινας θα μάθει την αλήθεια θέλετε δεν θέλετε.

 Τ.Ο. Φλώρινας, Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

http://neaflorina.blogspot.gr/2013/03/blog-post_21.html?m=1

http://taxalia.blogspot.com/2013/03/blog-post_8278.html
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver