Αντίστροφη μέτρηση για τις αποχωρήσεις στο Δημόσιο



Τις πρώτες αποφάσεις για την εφαρμογή του σχεδίου κινητικότητας και τις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων έλαβε το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αποχωρήσεις στο Δημόσιο
Ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης δήλωσε ότι πρόβλέπει σύντομα, τις πρώτες-από τις 15.000- αποχωρήσεις που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα και προανήγγελε ότι στο άμεσο μέλλον θα καταργηθούν οι πρώτοι φορείς, από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου στο ευρύτερο Δημόσιο.


Όπως επισήμανε ήδη υπάρχει δέσμευση για 4.000 αποχωρήσεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, οι οποίες και θα προέλθουν από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου τα οποία και θα καταργηθούν.
Υπογράμμισε ότι για κάθε μία από αυτές τις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων θα ακολουθήσει αντίστοιχη πρόσληψη από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, μέχρι τον αριθμό των 15.000. Σημείωσε επίσης ότι έχει ήδη συσταθεί η Ειδική Επιτροπή για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν αυτές οι απολύσεις.
Κατά τα άλλα, εγκρίθηκαν τα οργανογράμματα για τα πέντε τελευταία υπουργεία (Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας) ενώ συζητήθηκε και ο συντονισμός των υπουργείων σχετικά με τους υπό κατάργηση και συγχώνευση οργανισμούς, θέμα το οποίο η κυβέρνηση θεωρεί πολύ σημαντικό.
Κατά μέσο όρο οι δομές όλων των υπουργείων αναμένεται να συρρικνωθούν κατά 40-50%, χωρίς αυτό να συνεπάγεται αντίστοιχη μείωση των θέσεων του προσωπικού.
Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, η κυβέρνηση μπαίνει πλέον στην δεύτερη φάση της μεταρρύθμισης που αφορά στα σχέδια στελέχωσης.

Από τα νέα οργανογράμματα φαίνεται ότι θα προκύψουν και άλλα οφέλη από οικονομίες κλίμακας όπως είναι τα μισθώματα, τα ενοίκια, τα επιδόματα θέσης, οι λειτουργικές δαπάνες και άλλα.
Ανέφερε επίσης, ότι το πολυνομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση μεθαύριο στη Βουλή, θα περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απόλυσης των επίορκων.
Ενημέρωση για το περιεχόμενο του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου θα δώσει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών στους εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
 http://www.ethnos.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver