Η ΔΕΗ θα επιστρέψει χρήματα σε καταναλωτές !




Ελλάδα Η ΔΕΗ θα επιστρέψει χρήματα σε καταναλωτές !

 Το ευρωκοινοβούλιο με απόφαση – χαστούκι αναγκάζει την ΔΕΗ να επιστρέψει χρήματα που είχε προεισπράξει από τους καταναλωτές! Δηλαδή να μειώσει τους λογαριασμούς!

- Την ίδια ώρα η ΔΕΗ προανήγγειλε νέες αυξήσεις 8,3% από την Πρωτομαγιά!

- Οι επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές πρέπει να είναι τουλάχιστον μηδενικές από την εξέλιξη αυτή!


Ενα όχι του ευρωκοινοβουλίου, μπορεί να σημάνει ευχάριστα νεα για τις τσέπες των καταναλωτών.

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, απέρριψε σήμερα το απόγευμα την πρόταση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ για backloading.

Τι σημαίνει αυτό; Βackloading είναι η πρόταση να αποσυρθούν από την αγορά ρύπων περίπου 900 εκατομμύρια δικαιώματα εκπομπής και δημιουργώντας αυτή την τεχνητή έλλειψη να ανέβουν οι τιμές στο χρηματιστήριο των ρύπων.

Μετά από αυτό συμβαίνει το εξής:

Η ΔΕΗ η οποία είχε προεισπράξει τα δικαιώματα αυτά από τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες, πρέπει τώρα να τους τα δώσει πίσω. Δηλαδή όχι μόνο να ξεχάσει τις αυξήσεις στα τιμολόγια αλλά να δώσει και επιστροφή στους καταναλωτές!

Όλοι εμείς είχαμε πληρώσει προκαταβολικά την αύξηση του κόστους που είχε προϋπολογιστεί για τους ρύπους με αυξημένες τιμές.

Πως είχε γίνει αυτό: Η ΔΕΗ είχε προϋπολογίσει το κόστος των ρύπων με τιμές στα 7 ευρώ ο τόνος, ποσό που είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση και είχε περάσει στους λογαριασμούς του ρεύματος κατά τις αυξήσεις των τιμολογίων του Ιανουαρίου. Δηλαδή τώρα στην πράξη, με τις τιμές κάτω από τα 3 ευρώ, προκύπτει ένα περίσσευμα 4 ευρώ για κάθε δικαίωμα, ως πλεόνασμα που θα πρέπει να επιστραφεί στους καταναλωτές ή να συνυπολογιστεί στις επικείμενες αναπροσαρμογές των τιμολογίων το Μάιο και τον Ιούλιο.

Επίσης με τα νέα δεδομένα οι προϋπολογισμένες αυξήσεις (για το Μάιο και τον Ιούλιο όπως έχει ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα και έχει ανακοινωθεί από τον περασμένο Ιανουάριο) θα πρέπει να επανυπολογιστούν και πιθανόν οι επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές να είναι μηδενικές.

Σημειώνεται ότι η απόρριψη έγινε με 15 ψήφους διαφορά και στο ΕΚ δόθηκε μια μεγάλη μάχη μεταξύ των υποστηρικτών και των πολέμιων της πρότασης. Πρωταγωνιστικό ρόλο στις αντιδράσεις διαδραμάτισε η ομάδα των Φιλελευθέρων και ο έλληνας ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης.
http://www.perifereianews.com/
newsit.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver