Μπλοκάρει το άνοιγμα των σταθμών του Μετρό ο Χρ. Κορτζίδης




Ως μάννα εξ' ουρανού περιμένουν οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων το άνοιγμα των τριών σταθμών του Μετρό, επί της Βουλιαγμένης, στο ύψος του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Οι συγκεκριμένοι σταθμοί ενώ πρακτικά ήταν έτοιμοι εδώ και πολύ καιρό, είχαν μπλοκαριστεί για το γνωστό θέμα της Siemens, καθώς δεν είχαν εγκατασταθεί τα συστήματα σηματοδοσίας της εν λόγω εταιρίας.

Σύμφωνα με μελέτες της ΜΕΤΡΟ οι τρείς σταθμοί θα εξυπηρετούν τουλάχιστον 100.000 επιβάτες ημερησίως. Σε όλους σχεδόν τους δήμους στους οποίους υπάρχει σταθμός του Μετρό οι δήμαρχοι έχουν προνοήσει για την κατασκευή πάρκιγκ και υποδομών προκειμένου η μεταφορά των πολιτών και η στάθμευση των οχημάτων να είναι ομαλή και να μην δημιοργούνται προβλήματα στους μόνιμους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Ως ενδεικτικά παραδείγματα αναφέρονται οι δήμαρχοι Περιστερίου και Αμαρουσίου οι οποίοι τουλάχιστον 2 χρόνια πριν την έναρξη λειτουργίας των σταθμών του μετρό στις περιοχές τους, είχαν καταθέσει σχέδια και μελέτες προς χρηματοδότηση προκειμένου τα έργα να είναι έτοιμα στην ώρα τους, όπως και έγινε.

Στον δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού, που ουσιαστικά θα γίνει ο τερματικός σταθμός όλων των νοτίων προαστίων δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Παρ' όλο που ο πρ. Δήμος Αργυρούπολης, επί δημαρχίας Δημήτρη Ευσταθιάδη είχε εκπονήσει μελέτη, ο Χρ. Κορτζίδης είχε παντελή άγνοια.

Η μελέτη αράχνιασε στα συρτάρια του δημαρχείου. Εκτός όμως, του γεγονότος ότι είχε πλήρη άγνοια για την ύπαρξη της μελέτης, άφησε και εμβρόντητους τους κατοίκους του δήμου όταν εισηγήθηκε να μην επιτρέψουν το άνοιγμα των σταθμών του Μετρό, έως ότου η πολιτεία δώσει λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων!

Την πολιτεία καλεί ο κ. Κορτζίδης να λύσει το μελλοντικό πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης τη στιγμή που όφειλε να μεριμνήσει ο ίδιος για τα της πόλης του, όπως έκαναν οι συνάδελφοί του σε άλλους δήμους.

Απ' ότι πληροφορούμαστε τελευταία, κάποιοι τον ενημέρωσαν για την ύπαρξη της μελέτης και τώρα, στο και...πέντε κοιτάει να δει τι θα κάνει. Τώρα κοιτάει να δει πως θα μπορούσε να εντάξει τη μελέτη στο ΕΣΠΑ κλπ. Τώρα θυμήθηκε ο κ. Κορτζίδης, δύο μήνες πριν την έναρξη λειτουργίας των σταθμών, και το Μετρό και το ΕΣΠΑ. Αλλά, όπως παραδέχθηκε μπροστά τους γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου για τις εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης των αιθουσών, ότι τους ξεφεύγουν... πράγματα και δεν τα προλαβαίνουν όλα, έτσι προφανώς συνέβει και με το Μετρό.

Βλέπετε ο Χρ. Κορτζίδης έχει να οργανώσει άλλα πράγματα πολύ πιο σημαντικά. Όπως π.χ. τη δενδροφύτευση στο πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού, το λιομάζωμα, τον αυτοδιαχειριζόμενο αγρό κλπ. Πρωτίστως έχει να εξυπηρετήσει τις ιδεολογικές του πολιτικές κατευθύνσεις του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ που τον στηρίζει, και μετά τις ανάγκες της πόλης του.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver