Έλλειψη ηλεκτροδηγών προέκυψε στη ΣΤΑΣΥ



Σε οριακή κατάσταση θα βρίσκεται η ΣΤΑΣΥ (Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ) με την ένταξη στο σύστημα των μητροπολιτικών σιδηροδρόμων των δύο νέων σταθμών «Ανθούπολη» και «Περιστέρι» το πρωί του Σαββάτου, καθώς οι ηλεκτροδηγοί των συρμών μετά βίας αρκούν πια για να καλύψουν τις νέες ανάγκες.

Μάλιστα, τον Ιούλιο που θα ενταχθούν οι τέσσερις νέοι σταθμοί της γραμμής 2 («Ελληνικό», «Αργυρούπολη», «Ηλιούπολη», «Άλιμος») στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών -και τον Σεπτέμβριο που θα εισέλθει η «Αγία Μαρίνα»- θα φανερωθεί και το «κοινό μυστικό» των αστικών συγκοινωνιών, δηλαδή η αδυναμία εξυπηρέτησης όλου του δικτύου του μετρό με την υπάρχουσα δύναμη των ηλεκτροδηγών.

Όπως παρατηρούν στελέχη του ΟΑΣΑ, σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και οι ηλεκτροδηγοί των άλλων δύο μέσων (ΗΣΑΠ, Τραμ) με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτός ο «δανεισμός» εργαζομένων προκειμένου να εκπαιδευθούν για να καλύψουν τις τρύπες του μετρό.

 Προφανώς ο συντάκτης της ανάρτησης ίσως και ο ΟΑΣΑ  να μην  γνωρίζει  ότι για να οδηγήσει κάποιος τρόλλεϋ πρέπει να είναι και ηλεκτροδηγός  . Άρα εκτός της ΣΤΑΣΥ υπάρχουν και οι ηλεκτροδηγοί της ΟΣΥ ( ΤΡΟΛΛΕΥ )  . Ούτε να μείνουμε από ηλεκτροδηγούς ούτε να τρέχουμε μέσω ΑΣΕΠ . Μια απλή αίτηση στο γραφείο προσωπικού και το θέμα έληξε .

 Έτσι, αυτό θα έχει επίπτωση και στους συρμούς, καθώς η είσοδος των ολοκαίνουργιων κορεατικών τρένων Rotem, που βρίσκονται στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων, θα οδηγήσει σιγά-σιγά σε απόσυρση ορισμένων «κόκκινων» τρένων, Alstom του μετρό, αφού δεν θα υπάρχουν επαρκή χέρια για να τα οδηγήσουν.

 Όπως σημειώνουν οι συγκεκριμένες πηγές, μία πρόχειρη λύση στο πρόβλημα θα είναι να καλυφθούν τα κενά με υπερωρίες, κάτι που όμως θα έχει κόστος για τη ΣΤΑΣΥ. Μία δεύτερη λύση είναι να προκηρυχθεί διαγωνισμός-εξπρές από το ΑΣΕΠ ούτως ώστε το καλοκαίρι να έχουν προσληφθεί και να έχουν εκπαιδευθεί νέοι ηλεκτροδηγοί, υπογραμμίζουν.

Η τρίτη λύση θα ήταν, αναφέρουν, με κάποιον τρόπο να επιστρέψουν στο μετρό ορισμένοι εκ των εκδιωχθέντων επί υπουργίας κ. Δημήτρη Ρέππα εργαζομένων, καθώς ήταν υπεράριθμοι και είχαν προσληφθεί με συστάσεις πολιτικών γραφείων προεκλογικά, παράνομα και αναξιοκρατικά, σύμφωνα με πόρισμα του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή.

Μάλιστα, το τότε διοικητικό συμβούλιο της ΑΜΕΛ διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για απιστία από την Εισαγγελία. Ωστόσο, αρκετοί εκ των εκδιωχθέντων υπαλλήλων είχαν εκπαιδευθεί και ήταν έτοιμοι για δουλειά, εξηγούν τα ίδια στελέχη του ΟΑΣΑ. Παράλληλα, σύμφωνα με στελέχη των αστικών συγκοινωνιών ασκείται πίεση από συντηρητικούς εκκλησιαστικούς κύκλους προκειμένου ο νέος σταθμός της γραμμής 3 να μην ονομαστεί «Αγία Μαρίνα», αφού προκρίνουν άλλη ονομασία χωρίς θρησκευτικό περιεχόμενο.


 Στο μεταξύ, την Παρασκευή θα εγκαινιάσουν τους δύο νέους σταθμούς της γραμμής 2 ο υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Σταύρος Καλογιάννης. Στελέχη του Μετρό εργάστηκαν πυρετωδώς όλο αυτό το διάστημα προκειμένου οι σταθμοί να είναι έτοιμοι προς χρήση από το επιβατικό κοινό αρχής γενομένης από το Σάββατο 6 Απριλίου.


Οι τελευταίες δοκιμές ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης, ενώ τα επίμαχα, νέα τηλεπικοινωνιακά συστήματα της Siemens «κούμπωσαν» με αυτά που είχαν τοποθετηθεί παλιότερα από την Alstom στο υπάρχον δίκτυο.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver