Εκτροχιασμός τρένου στην Ισπανία - 12 νεκροί, 50 τραυματίες



Εκτροχιασμός τρένου στην Ισπανία - 12 νεκροί, 50 τραυματίεςΣιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε απόψε το βράδυ, κοντά στην πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη Γαλικία της βορειοανατολικής Ισπανίας. Ενας συρμός με 13 βαγόνια εκτροχιάστηκε και υπάρχουν 10 έως 12 νεκροί και τουλάχιστον 50 τραυματίες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης, ιατρικές και αστυνομικές πηγές.
Ενας αριθμός μεταξύ 10 και 12 ανθρώπων έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 50 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες των δύο μεγάλων ισπανικών εφημερίδων El Pais και El Mundo.
Ο εκτροχιασμός του τρένου σημειώθηκε κοντά στη διασταύρωση μεταξύ της Γκρανδέιρα και του Σαντιάγο, στις 21.00, τοπική ώρα, δήλωσαν ιατρικές και αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο ισπανικό πρακτορείο EFE.
«Υπάρχουν πολλοί νεκροί και πολλοί τραυματίες», δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων RENFE, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει άμεσα συγκεκριμένα στοιχεία για τον ακριβή απολογισμό του δυστυχήματος.
Εικόνες που δημοσιεύτηκαν από τον τόπο του δυστυχήματος δείχνουν ότι τέσσερα από τα βαγόνια του τρένου έχουν ανατραπεί και το ένα από αυτό έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.
Ο συρμός ήταν ένα τραίνο μεγάλης ταχύτητας Alvia, που εκτελούσε το δρομολόγιο μεταξύ Μαδρίτης και Φερόλ, στις ακτές της Γαλικίας, όπως ανακοίνωσε η RENFE.
Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 12 Ιουλίου, στο σταθμό, στο Μπρετινί-σιρ-Όρζ, μερικά χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι, σκοτώθηκαν έξι επιβάτες και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.
http://www.ethnos.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver