Ρυθμίσεις για οφειλές στην εφορία (τελευταία ευκαιρία, μετά έρχεται ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ)



Από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνεται πως σε συνέχεια της από 14/6/2013 σχετικής ανακοίνωσης, έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία πιλοτική ηλεκτρονική εφαρμογή για τα ισχύοντα προγράμματα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr) επιλέγοντας από τις «υπηρεσίες προς πολίτες ή επιχειρήσεις» τη σχετική εφαρμογή («αιτήσεις ρυθμίσεων»).
Σας γνωρίζουμε επίσης ότι στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ καθώς και στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Δ.Ε.( www.publicrevenue.gr) έχουν αναρτηθεί :

α) Η απόφαση ΠΟΛ 1112/2013 του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων «Όροι, προϋποθέσεις και ειδικά θέματα εφαρμογής της ρύθμισης ληξιπροθέσμων χρεών της υποπαραγράφου Α2 της παραγράφου Α του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013» για χρέη βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα εως την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής σε μηνιαίες δόσεις (εως 24) υπό προυποθέσεις.

β) αναλυτική ερμηνευτική εγκύκλιος ( θα αναρτηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες) για την ανωτέρω ρύθμιση,

γ) υποβοηθητικός πίνακας υπαγομένων στη ρύθμιση οφειλών, προσκομιζόμενων δικαιολογητικών και λοιπών όρων και προϋποθέσεων, ανάλογα με το ύψος της ρυθμιζόμενης οφειλής.

Σημειώνεται ότι :

- η υποβολή της αίτησης για υπαγωγή σε πρόγραμμα δόσεων υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία ( Δ.Ο.Υ.,Τελωνεία ή στην Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης) από την 01.07.2013.

- Επισημαίνεται ότι από 25.07.2013 η σχετική αίτηση για υπαγωγή σε πρόγραμμα δόσεων (Πάγια Ρύθμιση) οφειλών βεβαιωμένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες θα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής, για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων (φυσικών και νομικών προσώπων), χωρίς την υποχρεωτική παρουσία αυτών στις Δ.Ο.Υ.

 ΠΟΛ 1112  .doc, .pdf 
 ΠΟΛ1172/2013  .doc, .pdf 
 Πίνακας 1112  .doc, .pdf 
 Υπεύθυνη δήλωση υποπαρ. Α2α  .doc, .pdf 
 Υπεύθυνη δήλωση υποπαρ. Α2β
 .doc, .pdf 
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver