Το επόμενο Σαββατοκύριακο τα αυτοκίνητα... δεν πάνε στο κέντρο



ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στην Αθήνα η Πανεπιστημίου θα κλείσει το Σάββατο, ενώ στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή ένα μεγάλο τμήμα του κέντρου θα διατεθεί αποκλειστικά για πεζούς και ποδήλατα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εβδομάδα Βιώσιμης Μετακίνησης.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο τα αυτοκίνητα... δεν πάνε στο κέντρο
Με σύνθημα «Ζήσε την Αθήνα Χωρίς Αυτοκίνητο» ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και τους φορείς, από το μεσημέρι του Σαββάτου καλεί τους μικρούς και τους μεγάλους κατοίκους της να πλημμυρίσουν, μετά τις 12 το μεσημέρι, την οδό Πανεπιστημίου, την κεντρικότερη οδική αρτηρία της πρωτεύουσας, σε μια προσπάθεια συνύπαρξης πεζών, ποδηλάτων, πατινιών, πολιτιστικής δημιουργίας, διαλόγου και διασκέδασης.
Σε όλο το μήκος της κεντρικής οδικής αρτηρίας έχει προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα «ανακαταλάβουν» οι κάτοικοί της την προσεχή Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, μετατρέποντάς το σε παιδότοπο, χώρο συναυλιών και ποικίλων άλλων δράσεων, στο πλαίσιο της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.
Η Parallaxi, σε συνεργασία με την Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών, το Δήμο Θεσσαλονίκης και φορείς της πόλης, επιδιώκει να ζήσουν όλοι οι Θεσσαλονικείς «Μία Αλλιώτικη Μέρα, Μία Μέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», με το κέντρο, στο τετράγωνο που περικλείεται από την οδό Εθνικής Αμύνης μέχρι και τη Βενιζέλου και από την Εγνατία μέχρι τη Λ. Νίκης, να μετατρέπεται σε έναν ατελείωτο πεζόδρομο, να γεμίζει εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, πολιτιστικές δράσεις και περιπατητές.
Ένας απέραντος παιδότοπος για παιδιά, με αναβίωση παιχνιδιών, εκπαιδευτικά προγράμματα από μουσεία της πόλης, δράσεις με ποδήλατα, πατίνια, τρενάκι, μαθήματα γιόγκα, σάμπα, ζούμπα, ξιφασκίας στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, θερινό σινεμά στην πλατεία Αριστοτέλους, βόλευ και πινγκ πονγκ στο δρόμο, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, θεματικοί περίπατοι με ξεναγό στα κτίρια του κέντρου, μουσικές παρελάσεις από μπάντες που θα διασχίζουν την πόλη, έκθεση φωτογραφίας με την ιστορία των συγκοινωνιών είναι μερικές από τις δράσεις που έχουν προγραμματισθεί.
Επιπλέον, θα διατίθενται δωρεάν ποδήλατα στην πλατεία Αγίας Σοφίας, όπως δωρεάν θα είναι και η στάθμευση στις παρυφές του κέντρου και η μετακίνηση με τα αστικά λεωφορεία από τις 12 μέχρι τις 4.
http://www.ethnos.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver