Ο ΟΑΣΑ εξοικονόμησε 50 εκατ., αλλά με «μαχαίρι» σε μισθούς και δρομολόγια



Του Φώτη Φωτεινού 

Ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου ΟΑΣΑ θα φτάσει, έως το τέλος του έτους, τα 50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 20 εκατ. προέρχονται από τη ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ) και 30 εκατ. ευρώ από την ΟΣΥ (λεωφορεία, τρόλεϊ).

 Η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ελέω μείωσης των δαπανών μισθοδοσίας και της συρρίκνωσης του συγκοινωνιακού έργου, κυρίως στην ΟΣΥ, αποτελεί το διαπραγματευτικό όπλο του υπουργείου Μεταφορών, απέναντι στις επιταγές της τρόικας για αύξηση 25% των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, « το υπουργείο διαθέτει αρκετά στοιχεία, σε επίπεδο αποτελεσματικότητας, που δείχνουν ότι η εξοικονόμηση που ζητούν οι δανειστές μπορεί να επιτευχθεί μέσω νοικοκυρέματος και όχι αυξήσεων κομίστρου». Στο σημείο αυτό, ο κ. Σταθόπουλος υποστήριξε ότι αποτράπηκε η αύξηση των εισιτηρίων για τη διετία 2013-14.

Κατά 25% μειώθηκε το έργο των λεωφορείων και τρόλεϊ από το 2011 Ωστόσο, το «οικονομικό νοικοκύρεμα» είναι ευρέως αποδεκτό ότι προέρχεται από τη δραματική πτώση των δαπανών μισθοδοσίας και την συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου.

Ενδεικτικό είναι ότι, σε λεωφορεία και τρόλεϊ, το έργο μειώθηκε 25% σε σχέση με το 2011. Μονάχα, το 2011 η μείωση δρομολογίων έφτασε το 16% και το 2012 το 9%.

Αυτό σημαίνει ότι αρκετές γραμμές καταργήθηκαν ή και συγχωνεύτηκαν, αλλά και ότι αυξήθηκε ο χρόνος αναμονής των επιβατών στις στάσεις. 

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών αναγνώρισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία συζήτηση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία συνδέεται με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας για 2.000 απομακρύνσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρέπει να αφορά τις αστικές συγκοινωνίες.

Την όλη συζήτηση παρακολουθούν με αγωνία οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, εκπρόσωποι των οποίων κάνουν λόγο ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος απομάκρυνσης 5% του προσωπικού.

Πηγή : metaforespress.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver