«Παρέλυσε» τη Λισαβόνα η απεργία στο μετρό Κατά των μέτρων λιτότητας



Κλειστούς βρήκαν την Τρίτη οι κάτοικοι της Λισαβόνας τους σταθμούς του μετρό, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν απεργία διαμαρτυρόμενοι κατά της «υποβάθμισης» των συνθηκών εργασίας τους και τη μείωση των μισθών τους, όπως ανακοίνωσαν τα εργατικά τους σωματεία, τα οποία κατήγγειλαν επίσης μεθόδευση ιδιωτικοποίησής του.

Η κυκλοφορία των συρμών λόγω της 24ωρης απεργίας, η οποία ξεκίνησε από τη Δευτέρα στις 23:30 (01:30 ώρα Ελλάδας), θα «επαναληφθεί κανονικά από την Τετάρτη το πρωί, στις 06:30», ανακοίνωσε η διοίκηση του μετρό, προσθέτοντας ότι «το δικαστήριο δεν αποφάσισε υπέρ της εξασφάλισης της λειτουργίας ενός ελάχιστου αριθμού συρμών» για την εξυπηρέτηση των επιβατών κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.

«Οι είσοδοι είναι κλειστές. Το ποσοστό συμμετοχής είναι καλό», ανακοίνωσε ικανοποιημένη η Αναμπέλα Καρβαλιέιρα, επικεφαλής της Εθνικής Ομοσπονδίας Μεταφορών κι Επικοινωνιών (FECTRANS).

«Οι εργαζόμενοι παλεύουν διότι είναι αναγκασμένοι. Η κυβέρνηση μας κλέβει με τα μέτρα λιτότητας», πρόσθεσε η ίδια.

Οι υπάλληλοι του μετρό αντιτίθενται «στα μέτρα που η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει στους μισθωτούς της χώρας» στο πλαίσιο του προγράμματος λιτότητας, που έχει υπαγορευθεί από τη δανειακή σύμβαση της χώρας με την τρόικα των δανειστών της (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), ανακοίνωσε το Σωματείο των Εργαζομένων στις Αστικές Συγκοινωνίες (STRUP), το οποίο προκήρυξε την απεργία.
Η κινητοποίηση, η οποία πλήττει περίπου 500.000 επιβάτες που καθημερινά χρησιμοποιούν το μετρό, προκάλεσε μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στις οδικές εισόδους της πρωτεύουσας.
Για να μετριασθεί ο αντίκτυπος της απεργίας, ενισχύθηκαν τα δρομολόγια των λεωφορείων.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο
http://www.naftemporiki.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver