Ερχεται το "έξυπνο" εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς της Αθήνας



Ερχεται το  έξυπνο   εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς της Αθήνας
Το «πράσινο φως» για την χρηματοδότηση του «ηλεκτρονικού εισιτηρίου» με 29,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο αναμένεται να οδηγήσει στον περιορισμό της λαθρεπιβίβασης ο οποίος κοστίζει κάθε χρόνο περίπου 60 εκατ. ευρώ στον ΟΑΣΑ.
Με το έργο αυτό αλλά και την τηλεματική που θα ενημερώνει ανά πάσα στιγμή τον επιβάτη για τη διέλευση του λεωφορείου ή του τρόλεϊ οι αστικές συγκοινωνίες «αλλάζουν σελίδα».
Ειδικότερα η απόφαση της ΕΕ αφορά την συγχρηματοδότηση από τα ταμεία της Ε.Ε. που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος έκδοσης εισιτηρίων, το οποίο και θα τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) και θα περιλαμβάνει μετρό, τραμ και λεωφορεία.
Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται και η θέσπιση ηλεκτρονικών «έξυπνων εισιτηρίων» που θα αντικαταστήσουν τα χάρτινα εισιτήρια, αλλά και νέος σύγχρονος εξοπλισμός για τη θεώρηση των εισιτηρίων και τη διέλευση των επιβατών με την κατασκευή ειδικής μπάρας σε κάθε είσοδο του μετρό. .
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική, κ. Γιοχάνες Χαν, αναφορικά με την απόφαση της Κομισιόν, χαρακτήρισε το σχέδιο ως ένα «σημαντικό βήμα» για τον εκσυγχρονισμό των μέσων μεταφοράς στην Αθήνα, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις για τους κατοίκους της Αθήνας, τους επισκέπτες και τους τουρίστες.
Όπως σημείωσε, ο Επίτροπος, πρόκειται για ένα από τα προγράμματα προτεραιότητας που έχουν καθορίσει οι ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αθήνας.
Μαρία Μόσχου
http://www.imerisia.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver