Εργασιακή «ζούγκλα» στο Δημόσιο



«Ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους στις κρατικές υπηρεσίες ζητά η τρόικα

Στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα σχεδιάζει να μεταφέρει η κυβέρνηση τις συνθήκες «εργασιακής ζούγκλας» που επικρατούν ήδη στον ιδιωτικό τομέα, καθώς προχωράει στην επέκταση του θεσμού της προσωρινής απασχόλησης, των «ενοικιαζόμενων», δηλαδή εργαζομένων, και πέραν τον ειδικοτήτων των security και των καθαριστριών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Realmoney η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, υπό την καθοδήγηση της τρόικας, αναμένεται να προχωρήσει στην κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, προκειμένου να εδραιωθεί η «ενοικίαση» στην αγορά εργασίας και πέραν του ιδιωτικού τομέα.

 Με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Εργασίας αυτή τη στιγμή το ποσοστό των «ενοικιαζόμενων» εργαζόμενων δεν ξεπερνά το 0.02%, ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ανέρχεται στο 2-3%. Στόχος της κυβέρνησης είναι το 2014 ο αριθμός των «ενοικιαζόμενων» που θα απασχολείται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα να ξεπεράσει τις 30.000.

Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει ελάφρυνση του δημόσιου τομέα όσον αφορά τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Οι «ενοικιαζόμενοι» έχουν ελάχιστα δικαιώματα, χαμηλούς μισθούς με ενδεχόμενη χρήση δελτίου παροχής υπηρεσιών, μη συγκεκριμένες συμβάσεις που «παράγουν έργο», με το Δημόσιο να λειτουργεί ως ενοικιαστής και όχι ως εργοδότης.

 Όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει την ελαχιστοποίηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία, στην πρόσληψη εργαζομένων σε καθεστώς «ενοικίασης», αλλά και την επέκταση του μέτρου σε κλάδους που μέχρι σήμερα απαγορευόταν.
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver