Χωρίς συγκοινωνιολόγο το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΑ



Κομματικά στελέχη κυριαρχούν στη διοίκηση του οργανισμού

Είναι μάλλον η πρώτη φορά από το 1977, όταν και ιδρύθηκε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αττικής, που δεν υπάρχει στο διοικητικό του συμβούλιο ούτε ένας συγκοινωνιολόγος. Μάλιστα, η νέα του σύνθεση αντανακλά και τις πολιτικές ισορροπίες της συγκυβέρνησης.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα και Υποδομών, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και με την οποία διορίζεται το νέο συμβούλιο του ΟΑΣΑ.

Πρόεδρος και διευθύνων του ΟΑΣΑ αναλαμβάνει ο προταθείς από τον υπουργό Υποδομών, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, η επιλογή του οποίου εγκρίθηκε προ ημερών από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής. Ο 35χρονος επικεφαλής του ΟΑΣΑ, είναι ηλεκτρολόγος - ηλεκτρονικός μηχανικός και μέχρι πρότινος διατελούσε συντονιστής του υπουργείου Ανάπτυξης για την Εθνική Στρατηγική Διευκόλυνσης του Εξωτερικού Εμπορίου, αποτελώντας πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής.

Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, κατέχοντας ένα πτυχίο ηλεκτρολόγου-ηλεκτρονικού μηχανικού (Manchester Metropolitan University) και δύο μεταπτυχιακά, το ένα στις τηλεπικοινωνίες (University College London) και το άλλο στις διεθνείς επιχειρηματικές σχέσεις και τις διεθνείς διαπραγματεύσεις (The Fletcher School, Tufts University).

Στα υπόλοιπα μέλη κυριαρχεί το κομματικό «γαλάζιο». Μέλος του ΔΣ του οργανισμού ορίστηκε η κυρία Παναγιώτα Σαρούκου, η οποία δηλώνει κοινωνιολόγος − δημοσιογράφος και είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Επίσης, κομματικό στέλεχός της και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ είναι ο τραπεζικός υπάλληλος κ. Φώτιος Σιάννης, που διορίστηκε στο ΔΣ του ΟΑΣΑ.

Κομματικό στέλεχος της ΝΔ είναι και ο απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, κ. Ευάγγελος Ρέντζιος, που βρίσκεται πλέον στη διοίκηση του ΟΑΣΑ.

Από τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας προέρχεται και ο επιχειρηματίας, κ. Δημήτριος Λέντζος που διορίστηκε στο ΔΣ του ΟΑΣΑ.

Το μόνο, νέο και μη «γαλάζιο» μέλος του ΔΣ είναι ο οικονομολόγος, κ. Γιώργος Μπρούλιας, ο οποίος σήμερα διατελεί πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και είναι δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου, κ. Γιώργου Καμίνη. Το πολιτικό του παρελθόν συνδέεται με το ΠΑΣΟΚ, ενώ είναι δημοτικός σύμβουλος από το 2006. 
http://www.tovima.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver