Eρχονται ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Ε.Ε.



Eρχονται ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Ε.Ε.  ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ
kzakinthinos@pegasus.gr
Ενισχύεται ο «αγώνας» μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή και η ατμοσφαιρική ρύπανση μετά την απόφαση της Ε.Ε. για διάθεση επίσημης άδειας πώλησης ηλεκτρικών λεωφορείων, σε ευρωπαϊκό έδαφος, στον κινεζικό κολοσσό ηλεκτρικών οχημάτων BYD.
Μέσω της ενέργειας αυτής, οι ευρωπαίοι πολιτικοί παράγοντες ενθαρρύνουν την βιομηχανία να στραφεί σε επιλογές «πιο φιλικές προς το περιβάλλον» στο πεδίο μεταφορών. Στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο δείγμα ηλεκτρικού λεωφορείου αναμένεται να είναι διαθέσιμο τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Το ηλεκτρικό λεωφορείο BYD θα έχει 12 μέτρα μήκος και θα μπορεί να διανύει 250χλμ με μόνο μία φόρτιση σε αστικές συνθήκες. Ήδη ο κινεζικός κολοσσός έχει προχωρήσει σε συμφωνία κοινοπραξίας με την βουλγαρική εταιρεία ενέργειας Bulmineral, για την κατασκευή εργοστασίου στην πόλη Μπρέζνικ, που θα συναρμολογεί ηλεκτρικά αυτοκίνητα και λεωφορεία. Ενώ, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, όταν το εργοστάσιο μπει σε πλήρη λειτουργία, θα παράγει 40-60 λεωφορεία μηνιαίως, ενώ με την ολοκλήρωσή του το 2015, θα αποκτήσει ικανότητα κατασκευής 50.000 οχημάτων σε ετήσια βάση.
Σύμφωνα με το Euractiv, η κινεζική εταιρεία κάνει προσπάθειες να επεκταθεί σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως στη Φιλανδία, την Ολλανδία και τη Δανία, ενώ τον Οκτώβριο του 2012 εξασφάλισε παραγγελία 50 ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την λονδρέζικη εταιρεία υπηρεσιών ταξί greentomatocars.. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ιδρύσαμε αυτή την κοινοπραξία στη Βουλγαρία από κοινού με την Bulmineral Ltd. Είναι πολύ σημαντικό για την BYD και θα διασφαλίσει ότι θα μπορέσουμε να προωθήσουμε την στρατηγική μας για την εισαγωγή των ηλεκτρικών μας αυτοκινήτων και πιο πράσινων προϊόντων σε όλη την Ευρώπη», όπως υπογραμμίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της BYD Europe B.V., κ. Isbrand. Ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της βουλγαρικής Bulmineral, Mihail Ivanov, τονίζει από πλευράς του πως «Είμαστε υπερήφανοι που προχωρήσαμε σε συμφωνία συνεργασίας με την BYD, που είναι παγκόσμια ηγέτιδα στην κατασκευή μπαταριών, ηλεκτρικών αυτοκινήτων και λεωφορείων [?] σηματοδοτεί ένα νέο στάδιο για τις δραστηριότητές μας, ξεκινώντας την συναρμολόγηση ηλεκτρικών λεωφορείων».
Eρχονται ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Ε.Ε.
Χρηματοδότηση και κρίση
Η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης που για πολλούς θα οδηγήσει σε μια αλλαγή ορόσημο προς «καθαρότερα» και «πιο πράσινα» οχήματα.
Ένα σημαντικό εμπόδιο ωστόσο σε αυτή την στροφή της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η τρέχουσα οικονομική κρίση, που αναγκάζει πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν τις επενδύσεις τους στην Έρευνα και την Τεχνολογία, γεγονός που τείνει να καθυστερήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μάλιστα, η Ε.Ε. σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει τις αυτοκινητοβιομηχανίες, δέσμευσε 5 δις ευρώ στο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης για την Πρωτοβουλία για Πράσινα Αυτοκίνητα. Η εν λόγω Πρωτοβουλία έχει ως στόχο την συνδυασμένη χρηματοδότηση τουλάχιστον 5 δις ευρώ στο πλαίσιο ενός «έξυπνου μίγματος», που περιλαμβάνει την Έρευνα και την Τεχνολογία, τις εθνικές επενδύσεις, χρηματοδότηση από την Κομισιόν, στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και συνεργασίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η Πρωτοβουλία για Πράσινα Αυτοκίνητα καλεί επίσης τα κράτη μέλη της Ε.Ε. να μειώσουν τους φόρους στα οχήματα που έχουν χαμηλές εκπομπές άνθρακα προκειμένου να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενώ είναι σαφής και στο κάλεσμα της για ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα
Τα επιβατικά αυτοκίνητα από μόνα τους είναι υπεύθυνα για περίπου το 12% των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, που αποτελεί το κύριο αέριο του θερμοκηπίου.
Οι σημερινοί στόχοι της ΕΕ διασφαλίζουν ότι ο μέσος όρος των εκπομπών από τα νέα επιβατικά αυτοκίνητα δεν ξεπερνά τα 130 γραμμάρια CO2 ανά χλμ μέχρι το 2015.
Η Λευκή Βίβλος για τις Μεταφορές, που παρουσιάστηκε από την Κομισιόν τον Φεβρουάριο του 2011, έκανε λόγο για μέτρα αύξησης των 1.8τρις. ευρώ, που σύμφωνα με την Κομισιόν χρειάζονται για επενδύσεις στις υποδομές τα επόμενα 20 χρόνια.
Ορόσημα ηλεκτρικών οχημάτων
  • 1884 Ο Άγγλος εφευρέτης Thomas Parker ισχυρίζεται ότι τελειοποίησε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
  • 1897 Η πρώτη εμπορική εφαρμογή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τη μορφή ταξί βγαίνουν στους δρόμους της Νέας Υόρκης.
  • 1899 Ο Βέλγος οδηγός αγώνων ταχύτητας Camille Jenatzy σπάει το φράγμα των 100χλμ/ώρα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
  • 1917 Η Woods Motor Vehicle Company με έδρα το Σικάγο βγάζει στην αγορά το πρώτο βενζινοκίνητο-υβριδικό αυτοκίνητο.
  • 1970 - 1980 Οι κρίσεις στην ενέργεια αναβιώνουν τις επενδύσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
  • 1996 Η General Motors διαθέτει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο EV1 σε επιλεγμένες πόλεις.
  • 1999 Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Toyota Prius ξεκινά τις πωλήσεις του.
  • 2007 - 2008 Η εκτόξευση των τιμών των καυσίμων ως αποτέλεσμα της αστάθειας των τιμών του πετρελαίου «πρωτοσέλιδα» στο Διεθνή Τύπο.
  • 2005 Η ΕΕ ξεκινά την Πρωτοβουλία για Πράσινα Αυτοκίνητα ύψους 5δις € ως μέρος του σχεδίου οικονομικής ανάκαμψης.
  • 2009 Τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφωνούν να μειώσουν την ενεργειακή κατανάλωση στις μεταφορές και να αυξήσουν την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
  • 2010 Η General Motors θέτει ως στόχο την εισαγωγή του Volt, που διαθέτει στροβιλοκινητήρα.
  • 2010 Η Renault ξεκινά τις πωλήσεις των νέων ηλεκτρικών της αυτοκινήτων.
  • 2012 Σχέδιο Renault-Nissan για μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
  • http://www.imerisia.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver