Κυρ. Μητσοτάκης:Ως προς τις αστικές συγκοινωνίες, δεν τίθεται κανένα ζήτημα ιδιωτικοποίησής τους



 Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου ο  υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για το δημόσιο.

 Για τους οργανισμούς που καταργούνται
«Αυτό που έχει πολύ μεγαλύτερη αξία είναι να δούμε τους φορείς με μεγάλα μεγέθη, πόσο μας κοστίζουν, αν πρέπει να μας κοστίζουν τόσο και αν επιτελούν το έργο τους και είναι απαραίτητοι πραγματικά ή μπορεί να περιοριστεί το μέγεθός τους. Υπάρχουν φορείς που εκτιμούμε ότι δεν είναι απαραίτητοι, γιατί έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους ή υπάρχουν παράλληλες δομές του κεντρικού κράτους που έχουν την ίδια αποστολή με αυτούς τους φορείς. Π.χ. η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας είναι ένας οργανισμός που έχει ολοκληρώσει το έργο του εδώ και χρόνια και συνέχισε να λειτουργεί, κάνοντας άλλα πράγματα. Εμείς λέμε να δημιουργήσουμε ισχυρές δομές στον πυρήνα του υπουργείου. Δυνατές γενικές διευθύνσεις χωροταξίας και πολεοδομίας, ώστε το κύριο αντικείμενο των παρεμβάσεων αυτών να ασκείται από κεντρικούς φορείς.»

Για την τύχη του προσωπικού τους
«Στις περιπτώσεις όπου μιλάμε για εργαζομένους με σχέσεις δημοσίου δικαίου, μόνιμους υπαλλήλους, παρότι οι οργανισμοί και φορείς είναι ιδιωτικού δικαίου, αυτοί θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας με δυνατότητα να μεταταγούν. Σε περιπτώσεις, όμως, εργαζομένων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου σε φορείς ιδιωτικού δικαίου, αυτοί απομακρύνονται, όπως έγινε με την ΕΡΤ – πάντα με τη σχετική αποζημίωση.»

Για το αν μειώθηκε το κράτος
«Το κράτος, αν κάνουμε τον απολογισμό της τελευταίας 4ετίας, έχει μειωθεί σημαντικά, κατά παραπάνω από 200.000 υπαλλήλους. Οι 70.000 είναι μόνιμοι, διότι το κράτος προσλάμβανε έναν εργαζόμενο ανά πέντε που έφευγαν και έχει γίνει μια σημαντική μείωση και στον αριθμό των συμβασιούχων και συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Πολύ σημαντική περικοπή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων να περικοπεί η μισθολογική δαπάνη από τα 24 δις που ήταν το 2009 στα 16 δις σήμερα. Δεν είναι μικρή μείωση, είναι σημαντική. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλα περιθώρια μείωσης του κράτους, υπό την προϋπόθεση ότι μπορούμε να κάνουμε μια ειλικρινή συζήτηση για το ποια είναι τα όρια του κράτους και ποιες υπηρεσίες πρέπει να προσφέρονται από φορείς του Δημοσίου με εργαζομένους αποκλειστικής απασχόλησης. Ποιες υπηρεσίες μπορούν να παρέχονται από τον ιδιωτικό τομέα και ενδεχομένως ποιες με μορφή σύμπραξης. Αυτή η συζήτηση δεν έχει γίνει ακόμη ουσιαστικά και κεντρικά στην Ελλάδα. Πρέπει το κράτος, για να αναφέρω ένα παράδειγμα, να έχει μόνιμους υπαλλήλους να παρέχουν υπηρεσίες καθαριότητας; Είναι μια ερώτηση που δεν έχουμε δώσει απάντηση ολοκληρωμένη και δίνουμε μόνο αποσπασματικές απαντήσεις. Αλλού έχουν τον ιδιωτικό τομέα και αλλού απασχολούνται δημόσιοι υπάλληλοι… Το ερώτημα είναι αν μπορείς να παρέχεις την υπηρεσία πιο φθηνά και άλλες χώρες έχουν ένα πιο ξεκάθαρο πλαίσιο που τη διέπει. Μπορεί, ας πούμε, το κράτος να την παρέχει 15-20% φθηνότερα; Τα έχουν λύσει τα προβλήματα οι άλλες χώρες, γιατί έχουν κάνει αυτή τη συζήτηση. Εδώ δεν την έχουμε κάνει χρόνια και γι’ αυτό χρεοκοπήσαμε.»
Κυρ. Μητσοτάκης:Να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το Δημόσιο
Για τη Δημοτική Αστυνομία και τις συγκοινωνίες
«Ένα-ένα: η διαδικασία της επανατοποθέτησης των δημοτικών αστυνομικών προχωράει γρήγορα, με μία μόνο εξαίρεση στο Δήμο Αθηναίων. Έχουν κάνει ήδη τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις που θέλουν να καταλάβουν. Εντός των ημερών θα ολοκληρωθεί και η καταχώρηση των στοιχείων από το Δήμο Αθηναίων, ούτως ώστε το ΑΣΕΠ να καταρτίσει τους πίνακες και να κάνει τη μοριοδότηση. Επομένως, θεωρώ ότι είναι μια διαδικασία που προχωρεί κανονικά. Δεν είναι εύκολη, είναι αρκετά σύνθετη και είναι η πρώτη φορά που κάνουμε τόσο σύνθετες μετακινήσεις, αλλά θεωρώ ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα.
Ως προς τις αστικές συγκοινωνίες, δεν τίθεται κανένα ζήτημα ιδιωτικοποίησής τους και θέλω να είμαι απολύτως σαφής. Τίθεται, όμως, ένα ευρύτερο ζήτημα αξιολόγησης των φορέων και ΝΠΙΔ, η οποία αξιολόγηση μπορεί – διότι δεν έχω δει ακόμη το αποτέλεσμα – να οδηγήσει σε ένα στοχευμένο περιορισμό του προσωπικού. Χρειαζόμαστε παραπάνω προσωπικό και το ξέρουν, διότι γι’ αυτό κάνουμε τις αξιολογήσεις.»
Για τις απολύσεις στο Δημόσιο
«15.000 υπάλληλοι θα φύγουν από το Δημόσιο το 2013-2014. Απλά, για να το προσδιορίσουμε, κι εγώ προέρχομαι από τον ιδιωτικό τομέα και κάθε απόλυση σήμερα είναι δύσκολη, με την ανεργία. Αλλά οφείλω να πω από την άλλη ότι μιλάμε για το 2% των υπαλλήλων του Δημοσίου.»

Για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ που δεν απογράφηκαν
«Υπάρχει μια επικαιροποίηση των πινάκων με αυτούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τη στιγμή που άνοιξαν τα πανεπιστήμια, διότι οι πρώτοι πίνακες είχαν βγει με βάση τα στοιχεία που είχαν προσκομίσει οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι και υπήρχαν κάποιοι που δεν είχαν απογραφεί. Τώρα, το υπουργείο προχωράει τη διαδικασία για να επικαιροποιήσει τα στοιχεία και τους πίνακες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές – και σωστά – με βάση την εικόνα του φακέλου του κάθε εργαζομένου και περί τους 1.100 θα βγουν σε διαθεσιμότητα. Αυτό δεν αμφισβητείται. Κάποιοι από αυτούς θα επαναπροωθηθούν, ενδεχομένως σε άλλες υπηρεσίες ιδρυμάτων όπου υπάρχει ανάγκη.»
http://www.tovima.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver