Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πληρώνονται ανάλογα με τα πρόστιμα που θα μας κόβουν



Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πληρώνονται ανάλογα με τα πρόστιμα που θα μας κόβουν ΚΑΙ ΤΟ.....ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Tα μπλοκάκια ανά χείρας θα παίρνουν από εδώ και στο εξής οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλει και θα αναζητούν επιβάτες που δεν έχουν εισιτήριο.

 Η εταιρία Οδικές Συγκοινωνίες, η οποία προήλθε από την συγχώνευση της ΗΛΠΑΠ με την ΕθΕΛ, ζητά από τους 6.000 εργαζόμενους της, στον ελεύθερο χρόνο τους να εκτελούν και χρέη ελεγκτών… λαμβάνοντας μάλιστα ως αμοιβή το 50% των προστίμων που θα εισπράξουν.

Το πρωτοφανές αυτό για τα ελληνικά δεδομένα, περιλαμβάνεται στην επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν διοίκηση και εργαζόμενοι για το 2014 στην οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «δεδομένου τη αναγκαιότητας αντιμετώπισης του φαινομένου της εκτεταμένης εισιτηριοδιαφυγής και προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια επίτευξης των στόχων των εσόδων της εταιρίας ΟΣΥ, καθορίζουμε, ότι εκ των εισπραχθέντων προστίμων αποό τους παραβάτες, ποσοστό, που δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από 50% θα αποδίδεται ως κίνητρο απασχόλησης για τον έλεγχο της εισιτηριοδιαφυγής, στους μετέχοντες στην διαδικασία ελέγχου και επιβολής προστίμου της εταιρίας, εφόσον η εργασία παρέχεται εκτός ειδικότητας και ωραρίου, και το οποίο ποσοστό θα χορηγείται χωρίς να ενσωματώνεται στις μηνιαίες αποδοχές῾῾

Η αμοιβή για την εκτός ωραρίου, εργασία τους.. καθορίζεται στο 50% από τα πρόστιμα που θα εισπράξουν. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΣΥ το Σεπτέμβριο καταλογίστηκαν πρόστιμα ύψους 340 χιλ ευρώ, ποσό αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.
Ηδη σύμφωνα με στελέχη του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων της ΟΣΥ, από τους 6.000 υπαλλήλους στις οδικές συγκοινωνίες οι 100 έχουν αναλάβει να εκτελούν και χρέη ελέγκτών ανεξαρτήτως της ειδικότητας τους.

Σύμφωνα με την ΟΣΥ, η αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης στα Μ.Μ.Μ. με στόχο τη μείωση της εισιτηριοδιαφυγής, η οποία αποτελεί σημαντική πηγή απώλειας εσόδων για το σύστημα των Αστικών Συγκοινωνιών, αποτελεί προτεραιότητα της Διοίκησης
Ήδη, από τις αρχές της θερινής περιόδου του 2013, σε συνεργασία και με το αρμόδιο Υπουργείο τέθηκε σε εφαρμογή σύστημα εντατικοποίησης των ελέγχων κομίστρου εντός των οχημάτων της ΟΣΥ, με σημαντική αύξηση του αριθμού των υπαλλήλων – Ελεγκτών που διενεργούν σχετικούς ελέγχους, μειώνοντας αισθητά, το ποσοστό των μετακινούμενων παραβατών και των κρουσμάτων λαθρεπιβίβασης. Οι συντονισμένες ενέργειες στις οποίες προέβη η Διοίκηση της Ο.ΣΥ. Α.Ε., δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα ελέγχων κομίστρου είναι οι εξής:
1. Το Σώμα Μονίμων Ελεγκτών κομίστρου, στελεχώθηκε με επιπλέον Προσωπικό, διπλασιάζοντας την συνολική δύναμή του, καθώς και το σύνολο των προγραμματισμένων διενεργούμενων ελέγχων που πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση.
2. Εξ’ αυτών, από τις αρχές του καλοκαιριού 2013, δημιουργήθηκαν ειδικές ομάδες Ελεγκτών που εργάζονται σε πρωινή και αντίστοιχα βραδινή βάρδια, ως πλήρωμα στελέχωσης υπηρεσιακών οχημάτων. Οι συγκεκριμένες ομάδες, κινούνται με διατεταγμένη προγραμματισμένη υπηρεσία, διενεργώντας καθημερινώς, αιφνίδιους ελέγχους σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου, με ιδιαίτερη έμφαση στις Συγκοινωνιακές γραμμές που διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας, του Πειραιά και των Προαστίων, προσανατολιζόμενοι στις Γραμμές του Δικτύου όπου αποδεδειγμένα και βάσει στατιστικών στοιχείων, καταγράφεται η υψηλότερη παραβατικότητα.

3. Το λοιπό Προσωπικό Μονίμων Ελεγκτών, είναι εντεταλμένοι για τον καθημερινό έλεγχο όλων των Γραμμών του Δικτύου, ιδιαιτέρως δε, σε όσες είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα "Είσοδος μόνο από την Πρώτη Πόρτα", όπου έχει δοθεί βαρύτητα στην εμπέδωση του νέου μέτρου από πλευράς επιβατικού κοινού, με την διαδικασία ενημέρωσης περί κατοχής κομίστρου, η οποία διενεργείται από τον ίδιο τον οδηγό, κατά την είσοδο των επιβατών στο όχημα.
 http://www.fpress.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver