Κύκλωμα πλαστογραφεί πτυχία υποψηφίων για πρόσληψη στην ΕΘΕΛ



Αυτοί ήταν οι τίτλοι πριν από 8!! χρόνια.
Οι τίτλοι που θα παίξουν σε λίγες μέρες θα είναι κάπως έτσι:
Πληθώρα πλαστών δικαιολογητικών στις προσλήψεις εργαζομένων , εντοπίστηκαν στις Οδικές Συγκοινωνίες.
Περισσότερα προσεχώς.........
Διαβάστε τι έγραφαν τότε, πριν 8 χρόνια....
Αθήνα 
Δημοσίευση: 15 Σεπ. 2006
Παρέμβαση εισαγγελέα
 
Κύκλωμα που έναντι αδράς αμοιβής πλαστογραφεί πτυχία, προκειμένου υποψήφιοι να επιτύχουν την πρόσληψή τους στην ΕΘΕΛ, αποκαλύπτει η εφημερίδα Έθνος. Παρέμβαση εισαγγελέα μετά από σχετική καταγγελία του ΑΣΕΠ, που εντόπισε την απάτη.
Κύκλωμα πλαστογραφεί πτυχία υποψηφίων για πρόσληψη στην ΕΘΕΛ 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κύκλωμα αναλαμβάνει δράση όταν δημοσιεύονται προκηρύξεις προσλήψεων. Έναντι αδράς αμοιβής, οι παράγοντες του κυκλώματος πλαστογραφούν τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, αλλοιώνοντας απροκάλυπτα τη σειρά κατάταξης των επιτυχόντων.
Σύμφωνα με καταγγελίες του γενικού γραμματέα του συνδικάτου εργαζομένων του Oργανισμού Aστικών Συγκοινωνιών Aθηνών (OAΣA), Mιχάλη Λιαγούρη, το περασμένο διάστημα απομακρύνθηκαν από την EΘEΛ 25 άτομα, καθώς αποδείχθηκε πως προσκόμισαν πλαστά απολυτήρια Λυκείου.

«Oι εργαζόμενοι αυτοί προσέφυγαν στο κύκλωμα για να αλλάξουν και να βελτιώσουν τη βαθμολογία στο απολυτήριό τους. Για τη βελτίωση του βαθμού οι ενδιαφερόμενοι κατέβαλαν στους μεσάζοντες από 1.500 έως 3.000 ευρώ» σημείωσε.
H πλαστογραφία έγινε αντιληπτή ύστερα από έλεγχο που διενέργησε το AΣEΠ, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε αναντιστοιχία ανάμεσα στο γενικό βαθμό των προσκομισθέντων απολυτηρίων και στις σχετικές καταχωρίσεις του υπουργείου Παιδείας.

Aνάλογο κρούσμα παρατυπιών σημειώθηκε και στην πρόσληψη 38 οδηγών. Oι επιτυχόντες αυτοί, αν και αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καταθέσει πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, παρέμειναν στη θέση τους. H αρμόδια επιτροπή της εταιρείας που διεξήγαγε τον διαγωνισμό για την πρόσληψη 1.178 συνολικά υπαλλήλων, όχι μόνο έκανε δεκτές τις αιτήσεις τους, αλλά τους έκρινε και διοριστέους.
Για τη σωρεία των παρατυπιών που καταγράφονται στις διαδικασίες προσλήψεων της EΘEΛ παρενέβη ήδη εισαγγελέας. O δικαστικός λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμήνυσε στην εταιρεία πως επιθυμεί να καταστούν προσβάσιμες όλες οι αιτήσεις που κατατέθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.
Newsroom ΔΟΛ
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver