Η Ελλάδα, μία από τις χειρότερες χώρες του κόσμου για τους εργαζομένους



Ακόμα μια θλιβερή πρωτιά κατάκτησε η χώρα μας, στη κατάταξη της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (IUTC), ως μια από τις χειρότερες στον κόσμο για να εργάζεται κανείς.

 Στη μελέτη της για το 2014, η οργάνωση αξιολόγησε τις χώρες με μια κλίμακα από 1 (καλύτερη) ως το 5 (χειρότερη), με κριτήρια την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

Πρόσθεσε επίσης, ακόμα μια «βαθμολογία», την 5+ για τις χώρες που τα αίτια της κατάλυσης των δικαιωμάτων και των εργασιακών νόμων οφείλονται σε εμφύλιο πόλεμο.

Η Ελλάδα, αξιολογείτε με 5, «κερδίζοντας» επάξια μια θέση ανάμεσα στις χειρότερες χώρες για να δουλεύει κανείς, καθώς, παρά το γεγονός ότι στη νομοθεσία έχουν παραμείνει τυπικά κατοχυρωμένα κάποια δικαιώματα, εντούτοις οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία πρόσβαση σε αυτά. 

Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες είναι το Μπαγκλαντές, η Νιγηρία, η Ζιμπάμπουε και αρκετές ακόμη, όπου το βιοτικό τους επίπεδο βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί συμπερασματικά ότι τους τελευταίους 12 μήνες – σύμφωνα με την IUTC – σε τουλάχιστον 35 χώρες οι κυβερνήσεις συνέλαβαν και φυλάκισαν εργαζόμενους που διεκδίκησαν δημοκρατικά δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς, ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας και σταθερή δουλειά.

Σε τουλάχιστον 9 χώρες, οι δολοφονίες και οι εξαφανίσεις εργαζομένων αποτέλεσαν συνηθισμένη πρακτική προκειμένου να τους εκφοβίσουν.

Δείτε όλη την κατάταξη:



Πηγή AlfaVita.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver