Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Και καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες.Παρουσίαση στο Αμαξοστάσιο ΡΟΥΦ.



Δείτε το βίντεο 
Τη νέα τιμολογιακή πολιτική για τα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με το σύνθημα «με ένα ευρώ μετακινούμαι απεριόριστα στην πόλη».
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Και καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες

«Ένα κράτος που θέλει να είναι δίκαιο, ένα κράτος που προσπαθεί καθημερινά, συστηματικά, οργανωμένα να είναι δίκαιο μπορεί ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές να προστατεύει τα δημόσια αγαθά και να προσφέρει και καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες στον πολίτη», σημείωσε.

Από την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου το ενιαίο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες θα κοστίζει 1,20 ευρώ από 1,40 ευρώ, με διάρκεια ισχύος 70 λεπτά.

Η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών θα κοστίζει από 45 ευρώ, 30 ευρώ. Ανάλογες μειώσεις θα έχουν εισιτήρια και κάρτες για ομάδες πληθυσμού όπως συνταξιούχοι και φοιτητές.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι αρχίζει η τοποθέτηση τουρνικέ σε λεωφορεία και τρόλεϊ για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής ενώ θα ενισχυθούν λεωφορειακές γραμμές με προορισμό σταθμούς μετρό και ΗΣΑΠ.

Αναφέρθηκε και στην πολύτιμη συνεισφορά των εργαζομένων γι' αυτό και όπως είπε επελέγη το αμαξοστάσιο του Ρουφ για να γίνει η παρουσίαση.
Οι νέες τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής:

- Το ενιαίο εισιτήριο για όλα τα μέσα μειώνεται από 1,40 σε 1,20 ευρώ, ενώ το μειωμένο από 0,70 ευρώ σε 0,60 ευρώ. Το εισιτήριο έχει ισχύ 70 λεπτών (αντί 90 λεπτών μέχρι σήμερα) και δεν θα ισχύει για τις λεωφορειακές γραμμές express του αεροδρομίου και την ειδική γραμμή X80.

- Η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών μειώνεται από τα 45 ευρώ στα 30 ευρώ, ενώ η μειωμένη από τα 23 ευρώ στα 15 ευρώ. Η κάρτα δεν θα ισχύει για τις λεωφορειακές γραμμές express του αεροδρομίου και την ειδική γραμμή X80

- Η τιμή της ετήσιας κάρτας απεριορίστων διαδρομών μειώνεται από τα 450 ευρώ στα 320 ευρώ, ενώ η μειωμένη θα στοιχίζει 160 ευρώ. Δεν θα έχει ισχύ για τις λεωφορειακές γραμμές express του αεροδρομίου και την ειδική γραμμή X80

- Η μηνιαία κάρτα του αεροδρομίου μειώνεται από 140 ευρώ σε 45 ευρώ, ενώ η μειωμένη από 70 σε 23 ευρώ.

- Η ετήσια κάρτα αεροδρομίου μειώνεται από τα 1.000 ευρώ στα 450 ευρώ, ενώ η μειωμένη θα διατίθεται στα 225 ευρώ.

Επίσης, καθιερώνονται νέοι τύποι κομίστρου:

- Εισιτήριο πέντε ημερών, αξίας 10 ευρώ, που δεν θα ισχύει για τις λεωφορειακές γραμμές express του αεροδρομίου και την ειδική γραμμή X80.

- Τρίμηνη κάρτα για όλα τα μέσα αξίας 85 ευρώ (43 ευρώ μειωμένη), που δεν θα ισχύει για τις λεωφορειακές γραμμές express του αεροδρομίου και την ειδική γραμμή X80.

- Τρίμηνη κάρτα Αεροδρομίου αξίας 130 ευρώ (μειωμένη 65 ευρώ) για όλα τα μέσα.

- Εξάμηνη κάρτα για όλα τα μέσα αξίας 165 ευρώ (83 ευρώ μειωμένη), που δεν θα ισχύει για τις λεωφορειακές γραμμές express του αεροδρομίου και την ειδική γραμμή X80.

- Εξάμηνη κάρτα αεροδρομίου αξίας 230 ευρώ (115 ευρώ μειωμένη) για όλα τα μέσα, η οποία δεν θα διατίθεται με επιπλέον έκπτωση σε περιπτώσεις μαζικής πώλησης.

Ακόμη, καταργούνται:

- Το εισιτήριο μίας διαδρομής με λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ, αξίας 1,20 (μειωμένο 0,60 ευρώ)

- Το εβδομαδιαίο εισιτήριο αξίας 14,00 ευρώ

- Η μηνιαία κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, αξίας 20 ευρώ (μειωμένη 10 ευρώ)

- Η ετήσια κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ αξίας 200 ευρώ

- Η δυνατότητα δεύτερης επικύρωσης των ενιαίων εισιτηρίων

Εξακολουθούν να ισχύουν:

- Το ημερήσιο εισιτήριο αξίας € 4,00 το οποίο ισχύει και για μετακινήσεις με την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

- Το εισιτήριο των λεωφορειακών γραμμών express του Αεροδρομίου, αξίας € 5,00 (μειωμένο € 2,50).

- Τα εισιτήρια του μετρό προς και από το Αεροδρόμιο των 8 ευρώ (μειωμένο 4 ευρώ) καθώς τα κόμιστρα 2 και 3 ατόμων, αξίας 14 ευρώ και 20 ευρώ αντίστοιχα, ενώ η ισχύς του επεκτείνεται από τις δύο ημέρες στην μία εβδομάδα.

- Το εισιτήριο του μετρό από τους σταθμούς Παλλήνη-Κάντζα-Κορωπί προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αξίας € 6,00 (μειωμένο € 3,00).

- Το «3ημερο Τουριστικό Εισιτήριο», αξίας € 20,00, το οποίο  ισχύει και για μετακινήσεις με την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

- Το «7ημερο εισιτήριου Αεροδρομίου» αξίας € 50,00.

Τι ισχύει για τους κατόχους παλαιών εισιτηρίων;

- Τα εισιτήρια παλαιών τιμών & ισχύος που θα βρίσκονται στην κατοχή των επιβατών θα εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τις 31.3.2015.

- Ειδικά για τα παλαιού τύπου εισιτήρια μίας διαδρομής με λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ αξίας €1,20 (μειωμένο € 0,60), αυτά θα εξακολουθούν να ισχύουν για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, ως νέα ενιαία εισιτήρια αξίας € 1,20  (μειωμένο € 0,60).

- Μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος τα εισιτήρια παλαιών τιμών & ισχύος παύουν να ισχύουν και για όσους επιβάτες εξακολουθούν να διαθέτουν παλαιούς τύπους εισιτηρίων, θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση από τις Συγκοινωνίες Αθηνών.

Τι ισχύει για όσους έχουν ήδη προμηθευτεί ετήσιες κάρτες;

- Οι ετήσιες κάρτες λεωφορείων, τρόλεϊ & τραμ, αξίας € 200,00 θα εξακολουθούν να ισχύουν ως έχουν μέχρι τη λήξη τους. Οι κάτοχοι των καρτών αυτών θα έχουν επίσης  δυνατότητα αναβάθμισης ώστε να επεκταθεί η ισχύς τους σε όλα τα μέσα, σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική. Οι διαδικασίες αναβάθμισης θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά στα γραφεία της ΟΑΣΑ ΑΕ.

- Οι ετήσιες κάρτες με ισχύ σε όλα τα μέσα, αξίας € 450,00 θα εξακολουθούν να ισχύουν ως έχουν μέχρι τη λήξη τους. Για τους κατόχους αυτών των καρτών,  των οποίων η αξία από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, μειώνεται από € 450,00 σε € 320,00, θα εξεταστεί η δυνατότητα εφαρμογής  ρύθμισης με τη λήψη σχετικής Απόφασης Δ.Σ. της ΟΑΣΑ ΑΕ.

- Τα εκδοτήρια θα πωλούν ετήσιες κάρτες μόνο στην ονομαστική αξία τους. Όλες οι διαδικασίες που αφορούν αναβαθμίσεις ετήσιων καρτών, θα διευθετούνται αποκλειστικά από την ΟΑΣΑ ΑΕ.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver