Προς επαναπρόσληψη 250 απολυμένοι συμβασιούχοι του μετρό ;



Πρόκειται για τους απολυμένους συμβασιούχους του μετρό, οι συμβάσεις των οποίων δεν είχαν ανανεωθεί στις αρχές του 2010, ύστερα από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, το οποίο έκανε λόγο για αθρόες κομματικές προσλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ετοιμάζεται στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετική τροπολογία, η οποία πρόκειται να κατατεθεί το προσεχές διάστημα ώστε οι προσλήψεις να έχουν γίνει έως το τέλος Οκτωβρίου. Ωστόσο για το ζήτημα αναμένεται και η γνωμοδότηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει την πρόσληψη 450 ατόμων στις Οδικές Συγκοινωνίες και περίπου 200 ατόμων στις Σταθερές Συγκοινωνίες, λόγω των αυξημένων αναγκών ύστερα από τις συνταξιοδοτήσεις, την επέκταση του δικτύου αλλά και τις απολύσεις εργαζομένων που εντοπίστηκαν με πλαστά πιστοποιητικά σπουδών.

 Το υπουργείο προγραμμάτιζε να καλύψει τα κενά στο μετρό με την επαναπρόσληψη των παλαιών συμβασιούχων θέτοντας στον διαγωνισμό που θα προκηρυσσόταν επιπλέον μοριοδότηση των συγκεκριμένων εργαζομένων με το αιτιολογικό της εκπαίδευσης και της προϋπηρεσίας τους στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

«Πάγωσε» 

Το σχέδιο του διαγωνισμού όμως απορρίφθηκε από το ΑΣΕΠ με αποτέλεσμα να παγώσει το θέμα για άλλη μια φορά. Ετσι, πλέον στο υπουργείο Υποδομών επεξεργάζονται την κατάθεση τροπολογίας που θα επιτρέπει την επαναπρόσληψη του προσωπικού δεδομένου ότι, όπως υποστηρίζουν, οι παλαιοί συμβασιούχοι έχουν δικαιωθεί από τα δικαστήρια.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, για την οποιαδήποτε πρόσληψη θα πρέπει να υπάρξει θετική γνωμοδότηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο κατά πληροφορίες δεν έχει αποσταλεί ακόμα σχετικό αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμβασιούχοι του μετρό είχαν απομακρυνθεί από την εταιρεία ύστερα από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, που έκανε λόγο για προεκλογικές προσλήψεις από το 2004 και κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο του 2009, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η εταιρεία να εμφανίσει για πρώτη φορά έλλειμμα άνω των 22 εκατομμυρίων ευρώ το 2009. Πολλοί προσληφθέντες εμφάνιζαν κοινό τόπο καταγωγής, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις που το βιογραφικό σημείωμα εστάλη μετά την πρόσληψη.

 Αποτέλεσμα ήταν, σύμφωνα με το πόρισμα, η αναλογία του κόστους μισθοδοσίας προς τα συνολικά έσοδα να αυξηθεί από 48% το 2007 στο 74% το 2009. Κατά τη χρήση του 2008, η εταιρεία εμφάνισε συσσωρευμένες ζημίες ύψους 657,4 εκατ. ευρώ, ενώ το 2009 δεν κατέβαλε στη μητρική Αττικό Μετρό Α.Ε. κανένα ποσό για πληρωμή τόκων.

Μ. ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver