Οι νέοι αυτοματοποιημένοι συρμοί του Λονδίνου



Aν έχετε επισκεφθεί το Λονδίνο και έχετε επιλέξει για τις μετακινήσεις σας το μετρό της πόλης, τότε γνωρίζετε πολύ καλά, ότι όλες τις ώρες της ημέρας είναι γεμάτο! Ξεχάστε ότι γνωρίζατε!

Σε μια προσπάθεια βελτίωσης των καθημερινών μετακινήσεων, προωθούνται σχέδια για την αγορά 250 ταχύτερων και αυτοκινούμενων αμαξοστοιχιών και τοποθέτηση τους σε μερικά από τα πιο πολυσύχναστα δρομολόγια του μετρό, δηλαδή, στις γραμμές Bakerloo, Central, Piccadilly, και Waterloo.

Με την προσθήκη περισσότερων αυτοματοποιημένων τρένων και την εφαρμογή ενός σύγχρονου συστήματος σηματοδότησης, οι αρχές ελπίζουν σε πιο τακτικά δρομολόγια, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγική ικανότητα έως και 60%. Αυτό σημαίνει ότι ο στόχος είναι τα τρένα να φτάνουν κάθε 1 με 2 λεπτά.

Ταυτόχρονα, η νέα σχεδίαση των συρμών θα συμβάλει στη βελτιστοποίηση της ροής των επιβατών, με την προσθήκη μεγαλύτερης πόρτας σε όλα τα τρένα, που θα διευκολύνει την είσοδο και έξοδο των επιβατών, ενώ καθώς οι συρμοί θα είναι ενιαίοι σε όλο τους το μήκος, θα μπορούν να μετακινούνται σε λιγότερο γεμάτα βαγόνια.

Παράλληλα, τα νέα τρένα έχουν σχεδιαστεί, ώστε να μην δημιουργείται το περίφημο κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας.

Τα ανανεωμένα βαγόνια θα διατηρήσουν τα άνετα μαξιλάρια καθισμάτων, ενώ σε ψηφιακές οθόνες από πάνω τους θα προβάλλονται διαφημίσεις, ενημερώσεις υπηρεσιών και χάρτες του μετρό. Μάλιστα, θα υπάρχει και κλιματισμός.

Όπως πάντα, το καλό πράγμα αργεί να γίνει, έτσι τα νέα τρένα θα κυκλοφορήσουν στο Λονδίνο σε περίπου έξι χρόνια.

Μέχρι τότε, πάρτε μια ιδέα, στο βίντεο που ακολουθεί:

http://www.newsbeast.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver