Σε τέλμα το μετρό Θεσσαλονίκης, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι. Το 2019 η κατασκευή ...



Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης , εκπέμποντας σήμα κινδύνου για την πορεία του έργου. «Με την αρχαιολογική έρευνα σταματημένη, δεν μπορούν να αναπτυχθούν τα εργοτάξια στους σταθμούς του μετρό», επισήμανε το Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον «Αγγελιοφόρο».

 «Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης να καθίσουνε στο ίδιο τραπέζι, για να βοηθήσουν το έργο. Πιστεύουμε ότι οι τοποθετήσεις που γίνονται αποσπασματικά είναι περισσότερο επικοινωνιακού χαρακτήρα και δε συμβάλλουν στο να βρεθούν λύσεις», τόνισε ο γγ του Σωματείου, Δημήτρης Παππάς.

Οπως είπαν οι εργαζόμενοι, δεν υπάρχει περίπτωση να τηρηθεί η νέα δέσμευση της «Αττικό Μετρό» και του υπουργείου Υποδομών για ολοκλήρωση στα τέλη 2017 - αρχές 2018. Το πιο πρόσφατο επίσημο στοιχείο για τη μετάθεση του έργου χρονικά είναι το ότι έχει συμπεριληφθεί στα εμπροσθοβαρή του νέου ΕΣΠΑ, όπου προβλέπεται η ολοκλήρωση της βασικής γραμμής στο α' τρίμηνο του 2019 και της επέκτασης προς Καλαμαριά στο δ' τρίμηνο του 2019! 

Ηδη έχουν αποχωρήσει από το αρχαιολογικό τμήμα των εργασιών 42 άτομα που δούλευαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ μέσα στο Νοέμβριο λήγουν οι συμβάσεις επιπλέον 112 ατόμων. Ο ανάδοχος έχει διαμηνύσει στους εργαζομένους ότι αναγκάζεται να μην ανανεώσει συμβάσεις, αλλά και σε επόμενο βήμα, να προχωρήσει σε απολύσεις, καθώς έχουν εξαντληθεί τα υπάρχοντα κονδύλια για τα αρχαιολογικά.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι η ανάδοχη κοινοπραξία στέλνει, και με αυτόν τον τρόπο, το δικό της μήνυμα στην «Αττικό Μετρό ΑΕ», ότι δηλαδή είναι αποφασισμένη να αποχωρήσει από το έργο ώς το τέλος Δεκεμβρίου και αν δεν λυθούν τα ζητήματα που έχει θέσει, δηλαδή αν δεν καταρτισθεί ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για τη βασική γραμμή και δεν ικανοποιηθούν από τη Διαιτησία και, όπως η Διαιτησία αποφασίσει, τα οικονομικά της αιτήματα.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver