Το αυτόνομο αυτοκίνητο της Google τράκαρε με λεωφορείο.



Δείτε στο video πως είναι τα λεωφορεία κάπου ... αλλού , δείτε τι υπάρχει μέσα , δείτε την θέση οδήγησης  ( μέχρι και κανονικό τηλέφωνο έχουν  ) και κλάψτε με τις τριτοκοσμικές καταστάσεις  που βιώνουμε εδώ στο ELLADA



Ένα νέο video δείχνει το πρώτο ατύχημα το οποίο προκλήθηκε από αυτόνομο αυτοκίνητο της Google, μετά από κάμποσα χρόνια δοκιμών σε δημόσιους δρόμους.

Ενώ ο αυτόνομος στόλος της εταιρείας έχει εμπλακεί σε κάμποσα ατυχήματα στο παρελθόν, η Google πάντα κατηγορούσε τους άλλους οδηγούς. Όχι και τώρα όμως, αφού για πρώτη φορά η εταιρεία αποδέχτηκε έστω μέρος της ευθύνης για τη σύγκρουση που συνέβη την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2016), όταν το αυτόνομο Lexus RX 450h συγκρούστηκε με λεωφορείο κοντά στα κεντρικά της Google, στο Mountain View της California.

Τα πλάνα από το Associated Press δείχνουν το Lexus σταματημένο στη δεξιά λωρίδα καθώς το λεωφορείο το πλησιάζει από πίσω. Το λογισμικό της αυτόνομης οδήγησης έχει ανιχνεύσει κάτι σακιά με άμμο που σκεπάζουν ένα φρεάτιο στο δρόμο, οπότε το αυτοκίνητο πρέπει να κάνει αριστερά για να τα αποφύγει. Όταν αντιλαμβάνεται το λεωφορείο να πλησιάζει, εκτιμά λανθασμένα ότι αυτό θα σταματήσει ή θα του παραχωρήσει την προτεραιότητα. Το λεωφορείο δεν κάνει τίποτε από αυτά και το ρομαντικό αγκάλιασμα είναι γεγονός.

 Με το ατύχημα, οι επικριτές της αυτόνομης οδήγησης πήραν φωτιά. Ο διευθυντής της οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Consumer Watchdog, John Simpson, δήλωσε στους LA Times: «Το ατύχημα είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η ρομποτική τεχνολογία των αυτοκινήτων δεν είναι έτοιμη για αυτόνομη οδήγηση και χρειάζεται άνθρωπος οδηγός να αναλάβει όταν πάει κάτι στραβά».

Από την πλευρά της, η Google δήλωσε τα εξής:

«Αυτού του είδους οι παρεξηγήσεις συμβαίνουν μεταξύ των ανθρώπων οδηγών κάθε μέρα. Είναι ένα κλασικό παράδειγμα της διαπραγμάτευσης που αποτελεί κανονικά μέρος της οδήγησης: Όλοι προσπαθούμε να προβλέψουμε τις κινήσεις των άλλων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση φέρουμε ξεκάθαρα μέρος της ευθύνης, διότι αν το αυτοκίνητό μας δεν είχε κινηθεί, δεν θα γινόταν η σύγκρουση. Πάντως, ο οδηγός δοκιμαστής μας πίστεψε ότι το λεωφορείο θα έκοβε ταχύτητα ή θα σταματούσε για να μας επιτρέψει να μπούμε στη ροή της κυκλοφορίας, και ότι θα υπήρχε αρκετός χώρος για να γίνει αυτό».

 Δείτε στο video την αντίδραση του οδηγού και την επακόλουθη επαφή ανάμεσα στο εμπρός αριστερό φτερό του Lexus και τη μεσαία πόρτα του λεωφορείου.


Πηγή newsit.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver