Συνεχής και διαρκής ο κίνδυνος από το Τραμ στο Παλαιό Φάληρο



Συνεχής και διαρκής ο Κίνδυνος από το Τραμ στην διαδρομή Αχιλλέως δίπλα από το Δημοτικό σχολειό!!!

Ένας συνεχής και διαρκής κίνδυνος για ένα Δημοτικό Σχολειό μια μεγάλη Εκκλησία και μια Πόλη γειτονιά που έχει λόγο να διαμαρτύρεται.

Η διαδρομή του Τραμ με δυο στάσεις στα σπλάχνα του Παλαιού Φαλήρου στο σημείο από Αμφιθέας έως Ποσειδώνος μια απόσταση λιγότερη από χιλιόμετρο.!!!

Μια πολυσύχναστη γειτονιά με ένα Δημοτικό σχολείο του 1955!! με 120+ παιδιά που τραντάζεται από τις δονήσεις με ένα τραμ να σέρνεται κυριολεκτικά βασανιστικά στις ραγές γύρω από την γνωστή Κινηματογραφική Εκκλησία (Παναγίτσα) όλων των παλαιών καλών Ελληνικών ταινιών.

Ένα πολύ αργό Τραμ που κυριολεκτικά σφηνώνεται στην Αχιλλέως προκειμένου να βγει στην Παραλιακή έχοντας προηγουμένως σχεδόν τρίψει και αγγίξει όλα τα βαγόνια του στο γωνιακό περίπτερο στις γωνιακές πολυσύχναστες καφετέριες και στον περίβολο της Εκκλησιάς που ταΐζει αστέγους, που κάνει τακτικές δράσεις αιμοδοσίας, που παιδιά και γονείς πάνε ακόμα να παίξουν στον προαύλιο χώρο της φιλόξενης Εκκλησιάς έλλειψη άλλης κοντινής ανοικτής πλατείας.

Αλλά επίσης ένα αργό Τραμ που σέρνεται σαν φίδι ακριβώς δίπλα από την είσοδο ενός Δημοτικού σχολειού! Εκεί που το πρωί σπεύδουν γονείς και παιδιά με κάθε τρόπο. Άλλοι παρκάρουν βιαστικά πάνω στις γραμμές άλλοι στέκονται πάνω στην διαδρομή -γραμμές μέχρι τα παιδιά τους να μπουν στις αίθουσες ενώ ο Διευθυντής του σχολειού στην πρωινή καλημέρα υποδεχόμενος τα παιδιά φωνάζει από το μικρόφωνο για να μην καλύπτεται η φωνή του από τα στρίγγλισα του συρμού στις ράγες της Αχιλλέως.

Μια διαδρομή που αντί να στρίβει στην διασταύρωση με την Αμφιθέας και να κατηφορίζει την Αμφιθέας προς την παραλιακή και να εξυπηρετεί πολλούς περισσότερους κατοίκους και του όμορου Δήμου Αλίμου σφηνώνεται ανάμεσα σε σχολείο με μικρά παιδιά και εκκλησία με πολυχρηστικο προαύλιο χώρο.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες τελείωσαν, κανείς δεν αμφιβάλει για τα έργα που έγιναν προκειμένου το 2004 συνολικά η Αθήνα σαν πόλη να μπορέσει να ανταποκριθεί στους πολλούς επισκέπτες.

Για αυτό το κομμάτι της διαδρομής του ΤΡΑΜ πολλοί πολίτες διαμαρτυρηθήκαν ο Δήμαρχος έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα άλλα τελικά η λογική της προτεραιότητας του συνολικού έργου κυριάρχησε.

Σήμερα αυτό το κομμάτι της διαδρομής πρέπει να είναι από τα πιο επικίνδυνα με στοιχεία δεδομένα τέτοια που όποιος Δικαστής τα συμπεριλάβει σε δικογραφία σχετική για συζήτηση σε δικαστήριο Εθνικό η Ευρωπαϊκό τα συμπεράσματα σίγουρα θα καταγγείλουν και θα προτρέπουν την άμεση κατάργηση του συγκεκριμένου τμήματος της διαδρομής.

Σήμερα το θέμα αυτό δεν μπορεί άλλο να μείνει άλλο χωρίς λύση! Δεν γίνεται σε μια Ευρωπαϊκή χώρα συνεχώς να είναι σε έκθεση κινδύνου μικρά παιδιά και να μην γίνεται κάτι!

Μια αλλαγή/εκτροπή της επικίνδυνης συγκεκριμένης χάραξης για την Τραμ Α.Ε λιγότερη από ένα χιλιόμετρο μπορεί να δώσει το πραγματικό κοινωνικό στίγμα της Πολιτείας και της εταιρίας αποτρέποντας ένα πιθανό ατύχημα. Εκτιμώ ότι το Δημοτικό σχολείο δεν μπορεί εύκολα να μεταφερθεί όπως επίσης και η Εκκλησία άλλα οι μεταλλικές ράγες σίγουρα πιο εύκαμπτα και ευέλικτα μπορούν να στρίψουν στην Αμφιθέας και να καταλήγουν στην παραλία δίνοντας έτσι ακόμα περισσότερη πρόσβαση σε περισσότερους πολίτες χωρίς κίνδυνο.

Με εκτίμηση

Ένας Πολίτης με παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, Ένας γονιός που τα παιδιά του παίζουν στο προαύλιο της Εκκλησιάς, …..και πολλοί άλλοι πολίτες του Παλαιού Φαλήρου.

https://olympia.gr/2016/09/25/%ce%ba%ce%ac%cf%84%ce%b9-%cf%83%ce%bf%ce%b2%ce%b1%cf%81%cf%8c-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%b9%cf%8c-%cf%86%ce%ac%ce%bb%ce%b7%cf%81%ce%bf/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver