Το Λονδίνο πληρώνει και ξεφορτώνεται τα πετρελαιοκίνητα



Επιδοτήσεις σε οδηγούς για να γυρίσουν σε άλλο καύσιμο 

Με ένα πρόγραμμα που επιδιώκει να εξαφανίσει τα οχήματα ντίζελ από το Λονδίνο, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, απαντάει ο δήμαρχος της πόλης Σαντίκ Χαν στην υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα.

Το πρόγραμμα για να ξεφορτωθεί το Λονδίνο τα ντίζελ θα κοστίσει μέχρι και 515 εκατ. στερλίνες.

Οι οδηγοί των 70.000 από τα πιο επιβλαβή για την ατμόσφαιρα βαν και μίνιμπας της βρετανικής πρωτεύουσας, θα λάβουν από 3.500 στερλίνες ο καθένας προκειμένου να μετατοπιστούν σε «καθαρά» οχήματα. Ταυτόχρονα, 10.000 οδηγοί παλαιών ταξί στο Λονδίνο θα λάβουν από 1.000 στερλίνες, σε συνδυασμό με επιπρόσθετη στήριξη από το γραφείο του δημάρχου.

Μέχρι και 130.000 φτωχά νοικοκυριά θα λάβουν 2.000 στερλίνες σε «πίστωση κινητικότητας» για να εγκαταλείψουν τα ντίζελ τους, σύμφωνα με την έκθεση που επισημαίνει ότι οι πιο άπορες κοινότητες υποφέρουν περισσότερο από τη μόλυνση σε σύγκριση με τις πιο πλούσιες περιοχές του Λονδίνου.

Οι προτάσεις αυτές έρχονται μετά τις προεκλογικές υποσχέσεις του Σαντίκ Χαν πέρυσι, να περιορίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση, εστιάζοντας στην αναχαίτιση των επιβλαβών εκπομπών διοξειδίων του άνθρακα από τα οχήματα ντίζελ, τα οποία αντιστοιχούν περίπου στις μισές βρετανικές πωλήσεις.

Το Λονδίνο εμφανίζει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα μόλυνσης στην Ευρώπη, κατάσταση που επιφέρει σχεδόν 10.000 πρόωρους θανάτους το χρόνο.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver