Οι δανειστές δεν δίνουν τη δόση αν η Ελλάδα δεν κάνει ΟΛΕΣ τις αποκρατικοποιήσεις



H Ελλάδα δεν θα υπαναχωρήσει από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων μετά το τέλος του προγράμματος και περιμένει από τις κρατικές εταιρείες να υποβάλουν επιχειρησιακά σχέδια έως τον Απρίλιο, για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, δήλωσε στο Reuters η επικεφαλής της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΠ), Ράνια Αικατερινάρη.

Η Ελλάδα, είπε, δεσμεύεται να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, που έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές. «Δεν μπορώ να πω ότι βλέπω οποιονδήποτε κίνδυνο σήμερα», απάντησε η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΕΣΠ, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κίνδυνος για τις ιδιωτικοποιήσεις τους επόμενους μήνες και μετά τη λήξη του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο.

Το Reuters αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές της να αντλήσει 3 δισ. ευρώ έως το 2019 από πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων και να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα τη διαδικασία πώλησης ποσοστών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τη ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου) και της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια».

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι η Ελλάδα θα πρέπει έως τον Ιούνιο να ολοκληρώσει την ενοικίαση μίας μεγάλης παραθαλάσσιας έκτασης, την πώληση της ΔΕΣΦΑ (του διαχειριστή φυσικού αερίου) και την έναρξη της διαδικασίας πώλησης ή την τιτλοποίηση ποσοστού της ΔΕΗ και αργότερα να πουλήσει μειοψηφικά ποσοστά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΘ.

Το ήμισυ των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις προορίζονται για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, ενώ τα υπόλοιπα θα διοχετευθούν πάλι σε κρατικές εταιρείες και σε επενδύσεις για να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας, επισήμανε η κ. Αικατερινάρη.

Ορισμένες κρατικές συμμετοχές σε εταιρείες -όπως στη ΔΕΗ, εταιρείες ύδρευσης και μεταφορικές εταιρείες- μεταβιβάσθηκαν στην ΕΕΣΠ τον Ιανουάριο. Η ΕΕΣΠ επιδιώκει επίσης να βελτιώσει την κεφαλαιακή διάρθρωση των εταιρειών που εποπτεύει στα επόμενα δύο χρόνια, πριν τις αναδιαρθρώσει σε διάστημα τριών έως πέντε ετών.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver