«Όργιο» σπατάλης στη ΣΤΑΣΥ: Χρέωναν 3.000 ευρώ το μήνα για ποτά, ρούχα και πούρα!



Απίστευτη καταγγελία για αδικαιολόγητες και μη νόμιμες δαπάνες μελών του Δ.Σ των Σταθερών Συγκοινωνιών δημοσιεύει  ο Ελεύθερος Τύπος. 

Μέλη του Δ.Σ από τα μέσα του 2016 να χρεώνουν την εταιρία με 3.000 ευρώ περίπου το μήνα για έξοδα κίνησης, ρουχισμού, αλκοολούχα ποτά και πούρα, ενώ όπως σημειώνεται πρόκειται για δαπάνες πέραν του σταθερού μισθού που λαμβάνουν.

Παράλληλα, οι καταγγελίες κάνουν λόγο για πλαστό πτυχίο ενός εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΑΣΥ.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρονται στην ανώνυμη καταγγελία, τα μέλη του Δ.Σ. προσκομίζουν αποδείξεις για βενζίνη που φθάνουν τα 300 ευρώ το μήνα, ενώ για την περίπτωση του πτυχίου, επισημαίνουν έγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού που αφορά τον έλεγχο των πλαστών πτυχίων που αναφέρεται στη μη νόμιμη ισοτιμία προς ανώτερη εκπαίδευση, τονίζοντας ότι η διοίκηση αδιαφορεί.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις 23 Απριλίου 2018 απεστάλη από τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου έγγραφο προς τη ΣΤΑΣΥ για τη συγκεκριμένη καταγγελία που αφορά σε αδικαιολόγητες και μη νόμιμες, όπως υποστηρίζεται, δαπάνες των μελών του Δ.Σ. και σε μη νόμιμη ισοτιμία τίτλου σπουδών υπαλλήλου, για την οποία, όπως επίσης καταγγέλλεται, ενώ έχει ενημερωθεί ο φορέας δεν έχει προβεί σε κάποια ενέργεια.

Ετσι, ζητήθηκε εγγράφως από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να αποσταλούν στην Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης συγκεκριμένα στοιχεία στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελλομένων. Πιο συγκεκριμένα, ζητείται η αναλυτική κατάσταση των δαπανών των μελών του Δ.Σ. για τα έτη 2016 και 2017 (ανά μήνα, είδος δαπάνης, ποσό, τιμολόγια και ποια πρόσωπα αφορά). Ακόμα, ζητώνται πληροφορίες για το θεσμικό/κανονιστικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο νομιμοποιούνται, δικαιολογούνται και εγκρίνονται οι εν λόγω δαπάνες. Τέλος, πρέπει να γίνει αναφορά τυχόν ενεργειών με την αποστολή των σχετικών υποστηρικτικών εγγράφων σχετικά με την περίπτωση του υπαλλήλου που φέρεται να μην κατέχει νόμιμη ισοτιμία τίτλου σπουδών του και σε αντίθετη περίπτωση να αναφερθούν οι λόγοι για τους οποίους δεν προέβησαν σε ενέργειες.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν πηγές από την Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης, επειδή τα στοιχεία που ζητήθηκαν είναι πολλά θα δώσουν στον Οργανισμό ένα μήνα ακόμη περιθώριο, προκειμένου να συλλέξει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζεται να προσκομίσει. Αρχές Ιουνίου, πρόκειται να αποστείλουν μια ακόμη επιστολή υπενθύμισης, ενώ εκτιμούν πως θα υπάρξει συνεργασία.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αν και είναι ενήμερο, προς το παρόν δεν έχει πάρει θέση ενώ από την πλευρά της η ΣΤΑΣΥ διατηρεί σιγήν ιχθύος. Μάλιστα, όπως τόνισαν πηγές του Οργανισμού στον Ελεύθερο Τύπο μετά από σχετικό ερώτημα, «προτίθενται να δώσουν απαντήσεις για το θέμα αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία».
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver