Νομική προστασία αλά ΑΑΔΕ ζητούν και οι ελεγκτές της «μαύρης» εργασίας



Ενόψει της ψήφισης στην Βουλή της τροπολογίας που ορίζει ως βαρύ ποινικό αδίκημα τις επιθέσεις κατά ελεγκτών της ΑΑΔΕ, η ΔΑΚΕ-ΕΦΚΑ θυμίζει ότι «οι συνάδελφοί μας, έχουν δεχθεί και δέχονται σχεδόν καθημερινά, ανάλογες και πιο βίαιες ενέργειες, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στα πλαίσια της καταπολέμησης του Κοινωνικού εγκλήματος της "μαύρης" κι ανασφάλιστης εργασίας».

Επιπλέον εκφράζει την έκπληξή της καθώς διαπιστώνει «για ακόμα μία φορά, ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου, επιδεικνύει την πλήρη αδιαφορία της, έναντι των εργαζομένων του ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα για όσους έχουν επιφορτισθεί με το δύσκολο έργο της αντιμετώπισης της ανασφάλιστης εργασίας».

Υπογραμμίζουν δε ότι μία ευνομούμενη Πολιτεία, δεν νοείται να αντιμετωπίζει αποσπασματικά και με δύο μέτρα και σταθμά τα στελέχη της, διαχωρίζοντας το πλέγμα νομικής κάλυψης των εργαζομένων, που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας ένα πράγματι δύσκολο έργο, υπό αντίξοες εργασιακά συνθήκες.

Γι’ αυτό καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το σύνολο των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, όταν θα γίνει η συζήτηση και η ψήφιση στο Κοινοβούλιο των διατάξεων που ορίζονται για την νομική κάλυψη και προστασία των ελεγκτών της ΑΑΔΕ, να υπάρξει πρόνοια για την επέκτασή τους και για τους ελεγκτές του ΕΦΚΑ».

 Όπως τονίζουν, αυτό είναι το ελάχιστο και ηθικά επιβαλλόμενο που πρέπει να γίνει από μεριάς Πολιτείας, για τη στήριξη του αγώνα που δίνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΕΦΚΑ, κατά της ανασφάλιστης και υποδηλούμενης εργασίας.

ΠΗΓΗ
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver