Δικαστικό «ντόμινο» επαναφέρει 13ο και 14ο μισθό



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ 

Επαναχορήγηση και αναδρομική καταβολή 13ου και 14ου μισθού, δηλαδή επιδομάτων εορτών και αδείας, αποφασίζουν για τους χιλιάδες υπαλλήλους τους αρκετοί μεγάλοι δήμοι της χώρας, εφαρμόζοντας αποφάσεις δικαστηρίων με τις οποίες έγιναν δεκτές σχετικές προσφυγές εργαζομένων τους.

Ταυτόχρονα, διάφοροι άλλοι υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου, βλέποντας πολλούς δημοτικούς υπαλλήλους να έχουν προσφύγει και να έχουν ήδη δικαιωθεί από τα δικαστήρια για το θέμα αυτό, ξεκινούν ομαδικές προσφυγές με μεγάλες πιθανότητες να κερδίσουν κι εκείνοι το δικαίωμα είσπραξης 13ου και 14ου μισθού, και μάλιστα αναδρομικά.

Οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες δικαιώθηκαν εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, που ζητούσαν την επαναχορήγηση των επιδομάτων εορτών και αδείας, εκδόθηκαν στα τέλη του 2016. Εκτοτε το κύμα των προσφυγών στα δικαστήρια, κυρίως, από δημοτικούς υπαλλήλους, για τη διεκδίκηση της επανακαταβολής των επιδομάτων αυτών και της χορήγησής τους αναδρομικά τουλάχιστον για τρία χρόνια, άρχισε να «φουντώνει». Αιτία το γεγονός ότι πολλοί εργαζόμενοι που προσέφυγαν έχουν δικαιωθεί και έχουν ήδη επιτύχει την αναδρομική είσπραξη των παροχών αυτών, οι οποίες -σημειωτέον- είχαν καταργηθεί από τα πρώτα χρόνια εφαρμογής των Μνημονίων. Τους τελευταίους μήνες, μάλιστα, ολοένα και περισσότεροι δήμοι έχουν αρχίσει να λαμβάνουν αποφάσεις για αναδρομική καταβολή των επιδομάτων αυτών στο σύνολο των εργαζομένων τους, δηλαδή ακόμη και σ’ αυτούς που δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.

Παράλληλα ολόκληροι κλάδοι εργαζομένων, καθοδηγούμενοι από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους, αποφασίζουν πλέον μαζικές προσφυγές στα δικαστήρια με μεγάλες πιθανότητες δικαίωσης.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ   ΕΔΩ
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver