The Guardian: Το Λουξεμβούργο η πρώτη ΧΩΡΑ στον κόσμο με δωρεάν μετακινήσεις στα μέσα μεταφοράς



Δωρεάν μετακινήσεις στα τρένα, τα τραμ και τα λεωφορεία θα ισχύουν από το ερχόμενο καλοκαίρι στο Λουξεμβούργο σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης συνασπισμού του Ξαβιέ Μπετέλ, ο οποίος ορκίστηκε για δεύτερη θητεία στην πρωθυπουργία χθες Τετάρτη, αναφέρει δημοσίευμα της Guardian.

O Mπετέλ, το Δημοκρατικό κόμμα του οποίου θα σχηματίσει κυβέρνηση με το αριστερό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και τους Πράσινους, είχε δεσμευτεί κατά την πρόσφατη προεκλογική εκστρατεία ότι θα έθετε ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Πόλη του Λουξεμβούργου, η πρωτεύουσα δηλαδή του Μεγάλου Δουκάτου, έχει ένα από τα μεγαλύτερα κυκλοφοριακά προβλήματα στον κόσμο.

Η πρωτεύουσα αριθμεί μόλις 110.000 κατοίκους, αλλά άλλοι 400.000 έρχονται στην πόλη για να εργαστούν. Από μια έρευνα προέκυψε ότι οι οδηγοί στην πρωτεύουσα πέρασαν, κατά μέσον όρο, 33 ώρες ακινητοποιημένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους λόγω της κίνησης το 2016.

Παρότι η χώρα έχει 600.000 κατοίκους, σχεδόν 200.000 άνθρωποι που ζουν στη Γαλλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία, περνούν καθημερινά τα σύνορα για να εργαστούν στο Λουξεμβούργο.

Το Λουξεμβούργο έχει υιοθετήσει μια πολύ προοδευτική άποψη για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το καλοκαίρι η κυβέρνηση θέσπισε τις δωρεάν δημόσιες μετακινήσεις για κάθε παιδί και νέο κάτω των 20 ετών. Οι μαθητές γυμνασίου μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τα λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους από και προς το σχολείο τους και το σπίτι.

Ωστόσο εκκρεμεί η απόφαση που πρέπει να ληφθεί για την πρώτη και δεύτερη θέση στα βαγόνια των τρένων.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver