Tο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων στον οτε



Το πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης  αφορούσε δύο κατηγορίες εργαζομένων: το πρώτο (Πρόγραμμα Α) απευθύνονταν σε εργαζόμενους που θεμελιώνουν δικαίωμα πλήρους ή μειωμένης σύνταξης έως τις 31/12/2025 με αναπλήρωση εισοδήματος έως και 90% .

Αντίστοιχα, στο δεύτερο (Πρόγραμμα Β) που αφορούσε σε εργαζόμενους που δεν βρίσκονταν κοντά στη συνταξιοδότηση, αλλά είχαν συμπληρώσει 10 χρόνια εργασίας στον Όμιλο και είναι άνω των 40 ετών .

Στους τελευταίους, θα καταβληθεί αποζημίωση 38 έως 55 μισθών ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση, τα χρόνια προϋπηρεσίας και τη θέση ευθύνης που κατέχουν, ενώ παρέχονται επιπλέον παροχές όπως ένταξη σε ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα μέχρι το 2022 κλπ.

Σε ότι αφορά στους 75 εργαζόμενους που παρέχουν υπηρεσίες φύλαξης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πλειονότητά τους, άνω των 50 εργαζομένων, αιτήθηκε ένταξης στο πρόγραμμα.

Στα πλαίσια της ανάθεσης του έργου τους σε εξωτερικό συνεργάτη, ο Όμιλος έχει λάβει ειδική μέριμνα για το παρεχόμενο κίνητρο και τις ασφαλιστικές τους παροχές.

Εκτιμάται πως το κόστος αποζημιώσεων στους εργαζόμενους του Ομίλου που τελικώς θα ενταχθούν στα δύο προγράμματα θα υπερβεί τα 80 εκατ. ευρώ.

Ν. Χρυσικόπουλος @ www.capital.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver