Το 61% των ευρωπαίων χρηστών διαβάζει νέα μέσω διαδικτύουΣημαντική αύξηση στα ποσοστά πρόσβασης των ευρωπαϊκών νοικοκυριών στο διαδίκτυο, διαπιστώνει η τελευταία έκθεση της Eurostat, σημειώνοντας παράλληλα ότι το 61% των ευρωπαίων χρηστών «διαβάζει ειδήσεις» στο διαδίκτυο.

61% των χρηστών διαβάζει διαδικτυακά νέα


Σύμφωνα με την μελέτη της Eurostat, μια άλλη σημαντική διαπίστωση της έρευνας είναι ότι το 61% των χρηστών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο προκειμένου να διαβάσουν ειδήσεις.

Ακόμη 54% των χρηστών χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες e-banking ενώ το 52% «ποστάρει» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter.

Πρώτη χώρα σε κοινοποίηση μηνυμάτων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η Πορτογαλία (75% των χρηστών) και η Γερμανία κατετάγη τελευταία με ποσοστό 42% των χρηστών.

Μεγάλες διαφορές στην «ευρυζωνική σύνδεση»

Εξάλλου, πάνω από τα ¾ των νοικοκυριών στην Ευρώπη είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο το 2012 συγκριτικά με το μόλις 49% του 2006, σημειώνοντας σημαντική έτσι αύξηση.

Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση των χρηστών διαδικτύου στην Ελλάδα, όπου το 2006 μόλις το 23% των νοικοκυριών είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο ενώ το 2012 το ποσοστό έχει φθάσει στο 54%. Αντίστοιχα ποσοστά στην Κύπρο είναι 37% το 2006 και 62% το 2012.

Μεγάλη είναι επίσης και η αύξηση του ποσοστού των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν «ευρυζωνική σύνδεση», που προσφέρει γρήγορο «σερφάρισμα» στο διαδίκτυο. Το ποσοστό κυμάνθηκε στο 72% στους «27» αντίθετα με το 30% το 2006. Ωστόσο οι διαφορές στην ευρυζωνική σύνδεση μεταξύ των κρατών μελών παραμένουν μεγάλες.

Χαρακτηριστικά στη Σουηδία το ποσοστό των νοικοκυριών με ευρυζωνική σύνδεση είναι 87% ενώ στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία μόλις 51%. Σημειώνεται ότι η ευρυζωνική σύνδεση στην Ελλάδα το 2006 ήταν μόλις 4%.

Στην Ελλάδα, 77% των χρηστών διαβάζει ειδήσεις, 59% κάνει «post» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ μόλις το 17% χρησιμοποιεί διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες.

 http://www.skai.gr/news/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver