Μετρό Θεσσαλονίκης: Νέα εμπλοκή στις απαλλοτριώσεις για Βούλγαρη



της Άννης Καρολίδου 

Από αναβολή σε αναβολή και σε νέες καθυστερήσεις, πηγαίνουν οι διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Η σημερινή, νέα εμπλοκή, αφορά μία παλιά υπόθεση, τις συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις στο σταθμό «Βούλγαρη».

Τελικά η προσπάθεια της Αττικό Μετρό Α.Ε., να συζητηθεί σε κάπως πιο σύντομο χρόνο η τιμή μονάδας για τις απαλλοτριώσεις στη «Βούλγαρη» δεν απέδωσαν, αφού το Μονομελές Πρωτοδικείο δέχθηκε το αίτημα διαδίκου που ζητούσε αναβολή, η οποία και ορίσθηκε για τις 5 Μαρτίου 2013.

Η περίπτωση της «Βούλγαρη» αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του αργού ρυθμού με τον οποίο εξελίσσονται οι διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις, παρότι η απόκτηση των χώρων αυτών αποτελεί προϋπόθεση για να αναπτυχθούν τα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Η περίπτωση του σταθμού «Βούλγαρη», σε ό,τι αφορά στις απαλλοτριώσεις, είναι και αυτή μία ...πονεμένη ιστορία.

Η πρώτη δικάσιμος για τη συμπληρωματική απαλλοτρίωση είχε οριστεί για τις 15/5/2012, αλλά η υπόθεση δε συζητήθηκε λόγω των εθνικών εκλογών.

Η επόμενη, δεύτερη δικάσιμος, είχε οριστεί για τις 2/10/2012, δηλαδή μετά πέντε μήνες, αλλά τότε αναβλήθηκε εξ' αιτίας των κινητοποιήσεων των δικαστικών, με το Μονομελές Πρωτοδικείο να δίνει νέα ημερομηνία συζήτησης την 5η Μαρτίου 2013.

Η εταιρεία για να κερδίσει χρόνο παραιτήθηκε από το δικόγραφο και κατέθεσε νέα αγωγή παράλληλα με αίτηση προτίμησης για επίσπευση της δικασίμου.

Η νέα αυτή δικάσιμος είχε οριστεί για σήμερα, μόνο που η συζήτηση αναβλήθηκε μετά από αίτημα διαδίκου για .... τις 5/3/2013. Δηλαδή, για την ημερομηνία που είχε πάρει η εταιρεία, με την προηγούμενη διαδικασία, από την αναβολή της δικασίμου της 2ας Οκτωβρίου.

Με τέτοιους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις, παρότι οι καθυστερήσεις στη κτήση γης είναι ο ένας από τους δύο βασικούς λόγους, για τις καθυστερήσεις στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο άλλος λόγος, είναι η πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην αρχαιολογική έρευνα.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver