Η ΔΕΠΑ θα πληρώνει 150.000 ευρώ τη μέρα σε "παρκαρισμένο" τάνκερ για να μην ξεμείνουμε από φυσικό αέριο!



Το φυσικό αέριο αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μορφή πρωτογενούς ενέργειας διεθνώς, δεδομένης της υπεροχής του έναντι των αντίστοιχων ενεργειακών μορφών και της καθοριστικής συμβολής του στην θωράκιση του τρίπτυχου «Περιβάλλον, Κοινωνία, Οικονομία», αναγκαίων συστατικών της Βιώσιμης Ανάπτυξης, και τούτο διότι:

επιτρέπει μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση από όλα τ΄άλλα καύσιμα σε όλους τους τομείς της Παραγωγής, με προεξάρχοντα τομέα την ηλεκτροπαραγωγή χάρη και στην τεχνολογία του συνδυασμένου κύκλου.

επιβαρύνει πολύ λιγότερο το περιβάλλον συγκρινόμενο με όλα τ΄άλλα καύσιμα ανά παραγόμενη ενέργεια (κατά 38% από τον άνθρακα, κατά 28% από το μαζούτ και κατά 24% από το πετρέλαιο ντήζελ). Τα ποσοστά αυτά στην πραγματικότητα είναι ακόμα μεγαλύτερα αν ληφθεί υπόψη ο υψηλότερος βαθμός απόδοσης του φυσικού αερίου έναντι των αντίστοιχων καυσίμων.

παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία , ευκολία χρήσης και γενικότερης διαχείρισης από τ΄άλλα καύσιμα τόσο στις οικιακές όσο και στις εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές.


Αυτά τα ενδιαφέροντα πράγματα διαβάζουμε στο site της ΔΕΠΑ για τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου. Ήδη σε πολλές γειτονιές της Αθήνας οι σωληνώσεις του φυσικού αερίου έχουν αντικαταστήσει τους λέβητες του πετρελαίου.

Επειδή όμως αυτή η χώρα δεν σ΄αφήνει ποτέ να ξεχαστείς και να πιστέψεις ότι ζεις σ΄ ένα σύγχρονο ευρωπαικό κράτος, οι αρμόδιες υπηρεσίες του οποίου φροντίζουν για την σωστή λειτουργία, η ΔΕΠΑ δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

 Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του «Κουρδιστού Πορτοκαλιού» η περίφημη ΡΑΕ έχει σημάνει συναγερμό για τα αποθέματα υγροποιημένου φυσικού αερίου με σχετικό έγγραφό της στην ΔΕΠΑ.

Με κάποιο τρόπο, ίσως λόγω της αυξημένης ζήτησης, ίσως κακού σχεδιασμού, ίσως λόγω "ελληνικού" κράτους, πάει να επαναληφθεί κι εδώ αυτό που γίνεται με την χρεοκοπημένη ΔΕΗ η οποία στις περιόδους καύσωνα αναγκάζεται να πληρώνει γειτονικές χώρες για να μην κρασάρει το σύστημα.

Μαθαίνουμε λοιπόν πως οι αποθηκες της Ρεβυθούσας δεν αρκούν για την αποθήκευση των απαραίτητων ποσοτήτων φυσικού αερίου κάτι που θα επέτρεπε να έχουμε την δυνατότητα να το αγοράζουμε όταν οι τιμές στην αγορά είναι χαμηλές.

 Αυτές τις μέρες λοιπόν το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει μια λύση(!) της τελευταίας στιγμής που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Η ιδέα είναι να επινοικιασθεί ένα τάνκερ το οποίο θα είναι τίγκα στο υγροποιημένο φυσικό αέριο και να βρίσκεται stand by για να καλύψει τις ανάγκες που μπορούν να προκύψουν. Μόνο που οι σταλιές κοστίζουν 150.000 με 200.000 ευρώ την μέρα!

Μιλάμε για τρελό κόστος το οποίο αναγκαστικά θα μετακυλισθεί στους πελάτες της εταιρείας- ιδιώτες αλλά και μεγάλες εταιρείες. Το πως θα επιλεγεί η εταιρεία που θα προμηθεύσει το τάνκερ και αν θα γίνει σχετικός διαγωνισμός δεν το γνωρίζουμε.

Το θέμα είναι πως αν συμβαίνει κάτι τέτοιο η ΔΕΠΑ δεν μπαίνει με το δεξί στην αγορά σαν μια σύγχρονη εταιρεία αλά ελληνικά με τον μπακαλίστικο τρόπο που οδήγησε την ΔΕΗ και τους δημόσιους οργανισμούς στα χάλια που έχουν.

Περιμένουμε από τον Κωστή Χατζηδάκη μια πιο συμφέρουσα λύση στο θέμα, διαφορετικά η κακοδαιμονία της χώρας θα συνεχίζεται αενάως...

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver