ΣΤΑ 586 ΕΥΡΩ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2013...



ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ '' ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ''

Οριστικά στο παρελθόν φαίνεται ότι θα ανήκει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) της οποίας η ισχύς θα εκλείψει στις 31 Μαρτίου του νέου έτους και όπως όλα δείχνουν είναι πιθανόν να μην υπογραφεί νέα σύμβαση.

Σύμφωνα με την Real News στην αγορά πλέον κυριαρχούν οι ατομικές συμβάσεις και ο ελάχιστος κατώτατος μισθός ορίζεται πλέον από το κράτος.

Επίσης, σύμφωνα με το νέο καθεστώς που τίθεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου, οι εργοδότες, ακόμα κι αν υπογραφεί νέα ΕΓΣΣΕ θα μπορούν να επιλέγουν αν θα αμείβουν τους εργαζόμενους τους βάσει όσων θα προβλέπει η ΕΓΣΣΕ ή με τους μισθούς που θα προβλέπει το κράτος με την υπογραφή επιχειρησιακής ή ατομικής σύμβασης.

 Αυτό σταδιακά θα σημάνει το τέλος των εργοδοτικών συνδικάτων και έτσι το 2013 φέρνει μαζί του τεράστιες ανατροπές στα εργασιακά.

Οι ανατροπές στα εργασιακά 

  • Τον τελευταίο λόγο στη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού θα έχει το κράτος από την 1η Απριλίου.
  •  Όσοι προσλαμβάνονται για πρώτη φορά θα αμείβονται με 510 ευρώ, αν είναι κάτω των 25 ετών, ενώ αν είναι άνω των 25, θα αμείβονται με 586 ευρώ.
  • ''Παγώνουν'' οι τριετίες μέχρι η ανεργία να φτάσει το 10%.
  • Καταργείται το επίδομα γάμου για όσους αμείβονται με την ΕΓΣΣΕ.
  • Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας παύουν να είναι δεσμευτικές για τις επιχειρήσεις.

Να σημειωθεί επίσης ότι έρχεται νέο ''ψαλίδι'' στα εφάπαξ για όσους θα συνταξιοδοτηθούν από 01/01/2014, αφού είναι θέμα χρόνου η έκδοση νέας υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει ''νέα τεχνική βάση'' για τον υπολογισμό του εφάπαξ σε όλα τα ταμεία πρόνοιας.

Παράλληλα, μπροστά στο φόβο της απόλυσης, πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που '' έκαναν τα στραβά μάτια'' αναφορικά με το Δώρο Χριστουγέννων που δεν έλαβαν.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver