ΙΟΒΕ: Ούτε σε δέκα χρόνια βελτίωση των μισθών!Θρύψαλα οι προσδοκίες των μισθωτών ότι κάποια στιγμή εντός της επόμενης 5ετίας ή έστω 10ετίας, θα δουν τις αποδοχές τους να αναπροσαρμόζονται αυτομάτως μέσω των 3ετών ωριμάνσεων, έκανε το ΙΟΒΕ. 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΙΟΒΕ, η ανεργία που διαμορφώθηκε το 2012 στο 24,5%, θα «σκαρφαλώσει» στο 27,3% το 2013.

Ωστόσο, το πιο ανησυχητικό είναι ότι σημαντικό μέρος της ανεργίας είναι πλέον διαρθρωτική, όπως αποτυπώνεται και στην εκτίναξη των μακροχρόνια ανέργων στο 60% των ανέργων, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι η όποια ανάκαμψη δεν θα συνοδευθεί από ανάλογη μείωση της ανεργίας, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα.

 Είναι ενδεικτικό ότι σε ερώτηση για το πότε θα είναι δυνατή η επιστροφή στα επίπεδα του 2008, δηλαδή στο 8,5%, οι αναλυτές του ΙΟΒΕ ουσιαστικά παραδέχθηκαν ότι αυτό δεν είναι ορατό, συνδέοντας τα τότε χαμηλά ποσοστά ανεργίας με το ογκώδες Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μνημονίου, οι μισθολογικές ωριμάνσεις της ΕΓΣΕΕ θα παραμείνουν «παγωμένες» έως ότου η ανεργία υποχωρήσει κάτω από το 10%, ενδεχόμενο που φαίνεται, πλέον, ότι απομακρύνεται σε ένα πολύ μακρινό μέλλον.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver