Επιτυχία της Χρυσής Αυγής: Τους αναγκάζουμε να καταργήσουν το αφορολόγητο των βουλευτών



Φωτογραφία για Επιτυχία της Χρυσής Αυγής: Τους αναγκάζουμε να καταργήσουν το αφορολόγητο των βουλευτών

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Έπειτα από έντονες πιέσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, αλλά και σχετικής τροπολογίας που καταθέσαμε την ημέρα ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, η κυβέρνηση κάνει πίσω για το αφορολόγητο των βουλευτών Διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Πρώτο Θέμα: "Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών μπορεί να αναπροσαρμοστεί το ποσοστό της βουλευτικής αποζημίωσης που είναι αφορολόγητο, αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Το έγγραφο διαβιβάστηκε στις 24 Ιανουαρίου σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, που καταγγέλλει ότι είναι προκλητικά χαμηλή η φορολόγηση των βουλευτών. Στις αιτιάσεις του κ. Κασιδιάρη ότι πρέπει να μειωθεί δραστικά η βουλευτική αποζημίωση και η χρηματοδότηση των κομμάτων, ο κ. Στουρνάρας υπενθυμίζει ότι «την αρμοδιότητα για τη μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών ασκεί η ίδια η Βουλή και για τη χρηματοδότηση των κομμάτων αρμόδιο είναι το υπουργείο Εσωτερικών». Ο κ . Κασιδιάρης έχει χαρακτηρίσει στο κείμενο της ερώτησής του «δείγμα διαφθοράς και ανηθικότητας του πολιτικού συστήματος τη διατήρηση του σχεδόν αφορολόγητου για τους βουλευτές, την ώρα που τσακίζεται φορολογικά ο απλός λαός και ιδίως οι πολύτεκνοι»...".

Αναμένουμε να δούμε και πράξεις, δηλαδή να καταργούνται οριστικά όλα τα απαράδεκτα προνόμια του πολιτικού συστήματος.
Η Χρυσή Αυγή με τη δυναμική της παρουσία εντός και εκτός βουλής έχει επιφέρει απτά αποτελέσματα και έχει περιορίσει τις ανισότητες και την απραξία του κρατικού μηχανισμού. Ασφαλώς για να διορθωθεί η κατάσταση απαιτείται συνολική πολιτική αλλαγή.
Απαιτείται μία εθνική ηγεσία που θα φέρει αληθινή κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοκρατία στη χώρα. Αναφορικά με το ζήτημα των βουλευτικών προνομίων και των χρηματοδοτήσεων των κομμάτων είναι θλιβερή η στάση της αριστεράς. Εδώ και δεκαετίες όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη της ζουν πλουσιοπάροχα από τα χρήματα του ελληνικού λαού και δε λένε λέξη για αυτά τα τεράστια σκάνδαλα. ΚΚΕ και Σύριζα μόνο την τελευταία δεκαετία έχουν εισπράξει πάνω από 100 εκατομύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία μόνο ως χορηγίες (χώρια δηλαδή οι μισθοί των βουλευτών τους...).
 http://www.newsnow.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver