Με επίταξη απειλεί ο Χατζηδάκης τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ



- Χατζηδάκης: Η πλειοψηφία των εργαζομένων πληρώνονται ενω απεργούν!
- Απόψε αναμένεται η απόφαση της δικαιοσύνης μετά την προσφυγή για να κριθεί παράνομη η απεργία
- Χωρίς ΜΕΤΡΟ όλη την ημέρα - Στάσεις εργασίας ξεκινούν από τις 16.00 Ηλεκτρικός και ΤΡΑΜ
- Εργαζόμενοι ΜΕΤΡΟ στο Newsit: " Όσοι απεργούν δεν πληρώνονται. Ελάτε να δείτε τα εκκαθαριστικά μας"
- ΧΩΡΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΙ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 11.00 - 16.00

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα του υπουργείου Μεταφορών με τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς. Στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν σήμερα και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλει. Όπως ανακοίνωσαν, θα κάνουν στάσεις εργασίας την Τρίτη και την Τετάρτη 11.00 με 16.00.

Ο υπουργός Aνάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επίταξης των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για «απεργίες μαϊμού» όπου η πλειοψηφία των εργαζομένων πληρώνονται ενώ απεργούν.

Ο υπουργός κατήγγελλε ότι «οι εργαζόμενοι μετέρχονται διάφορες μεθόδους όπως η λήψη αδειών, ενώ γίνονται» όπως ανέφερε, «παρεμβάσεις στο κέντρο ελέγχου».

Υπενθυμίζεται ότι απόψε αναμένεται η απόφαση της Δικαιοσύνης στην οποία προσέφυγε η διοίκηση των συγκοινωνιών σταθερής τροχιάς, ζητώντας να κριθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες. Όπως είπε ο υπουργός, «υπάρχουν όρια και όροι στην απεργία τα οποία φοβάμαι ότι έχουν καταπατηθεί».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, την πρώτη ημέρα της απεργίας στις 17/1 στο Μετρό απήργησε το 33% των εργαζομένων.
Στις 18 Ιανουαρίου απεργούσε το 48% των εργαζομένων στο Μετρό, το 44% στον ΗΣΑΠ και μόλις 3,94% Τράμ, ενώ στις 19/1 απεργούσε στο Μετρό το 16% και χθες μόλις 14%.

Απαντώντας στις κατηγορίες που τους προσάπτει ο υπουργός και η ΣΤΑΣΥ, o πρόεδρος του Επιχειρησιακού Σωματείου των Εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, Αντώνης Σταματόπουλος δήλωσε στο newsit:

"αυτά που ισχυρίζεται η διοίκηση ότι απεργούμε και πληρωνόμαστε δεν ισχύουν. Εμείς ειμαστε το επιχειρησιακο σωματείο, το πιο μεγάλο στα μέσα σταθερής τροχιάς, όσοι απεργούμε βάζουμε απεργία. Αν υπάρχει ένα σωματείο το οποίο έχει 40 άτομα και δεν απεργεί, φυσικά θα πάρει το μεροκάματο, όλοι οι υπόλοιποι ομως απεργούμε. Εγώ και τώρα σας στέλνω τα δικά μου εκκαθαριστικά να δείτε οτι σε όλες οι απεργίες τα τελευταία 3 χρόνια είναι περασμένες μέσα. Η εταιρεία το ισχυρίζεται αυτό γιατί για παράδειγμα ο ΗΣΑΠ δεν κάνει απεργία, κάνει στάση εργασίας, το ΜΕΤΡΟ κάνει απεργία αυτή τη στιγμή. Εαν μας βάζει συνολικά μπορεί να το ισχυριστεί αυτό, φυσικά, το ΤΡΑΜ δεν κάνει απεργία.
Πάντως εμείς, όσοι απεργουμε δεν πληρωνόμαστε και αυτό ειναι ξεκάθαρο. Και είναι ντροπή και αίσχος να λένε τέτοια ψέμματα και να παραπληροφορούν το λαό".

Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIT:



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
 http://www.newsit.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver